MVS Venturi 111 Cup huutokauppahelmet Monaco

Ajoneuvot Huutokauppahelmet 26.11.2022

Huutokauppahelmet – MVS Venturi 111 Cup on todellista ”tietäjät tietää” -tasoa

Monacolainen MVS Venturi ja sen seuraaja Venturi Atlantique eivät juuri valmistusmäärillään koreilleet, mutta 111 Cup on jopa merkin sisällä harvinainen tapaus.

Venturin historia on tarina vararikosta toiseen raahustavasta autotehtaasta, mutta selvitystilojen välissä yhtiö sai eri muodoissa valmistettua muutamia autojakin. Merkin juuret johtavat Monacoon, mutta sen perustajat ovat ranskalaisia. Ensimmäisessä painoksessa yhtiön nimikin oli MVS Venturi, alkukirjainten merkitessä ”Manufacture de Voitures de Sport”, eli urheilullisten autojen valmistaja. Myöhemmin merkki jatkoi Venturi Automobilesina ja nykyisin Venturi Racingin löytää Formula E:stä.

MVS Venturi 111 Cup huutokauppahelmet Monaco

Venturin tunnetuin auto on Atlantique, hiukan Lotus Espritiä, Ferrari 355:ttä ja Alpine A610:tä henkivä sportti, mutta edes yhteenlaskettuna eri versioiden valmistusmäärä ei päätä huimaa.

Vuonna 1993 saapui kuitenkin MVS Venturi 111 Cup, jota on tiettävästi tehty vain kolme kappaletta lähinnä Italian markkinoille. Moottoritilasta löytyy 2,0-litrainen Renaultin turboahdettu neloskone, joka tuottaa noin 180 hevosvoimaa. Manuaalivaihteistosta löytyy viisi pykälää ja veto menee taka-akselille.

MVS Venturi 111 Cup huutokauppahelmet Monaco

1993 MVS Venturi 111 Cup

Myytävä yksilö on yksi kolmesta 111 Cupista ja se on alkuperäisessä kunnossa kynnyskoteloiden suojamuoveja myöten. Autolla on ollut historiansa aikana kaksi omistajaa. Myyjän hallussa auto on ollut 22 vuotta ja autoa on pidetty lähinnä autotallissa esillä. Niinpä matkamittarin 14 593 kilometrin lukema on uskottava ja ensimmäisen omistajan aikaansaannoksia.

MVS Venturi 111 Cup huutokauppahelmet Monaco

MVS Venturi 111 Cupissa ei ole myyjän mukaan havaittuja vikoja. Lasikuituisen korin Rouge Passion -maalipinta on hyvässä kunnossa joitain kiveniskemiä lukuun ottamatta. Beigenahkaisen sisustan kunto on hyvä, mutta kuljettajan istuimen sivuttaistuki on hiukan kulunut. Varusteisiin kuuluvat luukkulamput, MVS/Jaegerin mittarit, Clarionin kasettiradio sekä sähkösäätöiset peilit, ikkunat ja istuimet.

MVS Venturi 111 Cup huutokauppahelmet Monaco

Auton mukana tulee jonkin verran alkuperäisiä dokumenttejä, alkuperäinen rekisteröintitodistus sekä Automotoclub Storico Italianon papereita. Nykyinen rekisteritunnus ei tule auton mukana. Auton vaihteisto kunnostettiin maaliskuussa 2022. Samalla vaihdettiin hihnat, silikoniputket, laturi ja termostaatti. Polttoainepumppu vaihdettiin 2018.

Italian Palermossa myytävä MVS Venturi 111 Cup on harvinaisen automerkin erityisharvinainen malli ja todellinen erikoisuus mihin tahansa autokokoelmaan.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat