Ajoneuvot Uutinen 14.12.2015

Hyökkääkö Mazda Subaru Outbackin kimppuun?

Frankfurtissa esitelty Mazda Koeru-konseptiauto sittenkin omaksi mallikseen.

Syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä esitellyn Mazda Koeru -konseptiauton tarkoitus oli useimpien autotoimittajien mielestä härnätä tulevan CX-9-katumaasturin muotoja. Konseptiauto yhdisteli farmarimallin ja katumaastureiden parhaita puolia, vihjaten matalammasta elämäntapa-autosta.

Nyt CX-9:n esittelyn jälkeen Mazdan toimitusjohtaja Masamichi Kogai on kuitenkin kertonut, että Koeru on saapumassa omaksi mallikseen. Kogai puhuu itse uudesta ajoneuvoluokasta, matalasta ja urheilullisesta katumaasturista – korkeampi farmariauto lienee yhtä oikea tulkinta. Koeru, japaniksi ”ylittää, mennä pidemmälle”, on kokonsa puolesta verrattavissa Mazda CX-5:een.

Mazda_Koeru-2

Suurin kysymys Koerun suhteen onkin sen sijoittuminen markkinoilla. Auton suunnittelufilosofiasta kertoessaan toimitusjohtaja Kogai viittasi Subaru Outbackiin. Se käynnisti huhumyllyn Mazdan lähdöstä korotettujen farmariautojen kilpaan. Toinen tulkinta Koerusta on matala crossover. Ero luokkien välillä on joka tapauksessa pieni, joten markkinointiosastolla on tiedossa pitkiä iltoja perustellessaan autoa mahdollisille ostajille.

Mazda_Koeru-1

Näyttelyautoksi Koeru on hyvin valmiin näköinen. Tarkemmin auton sijoittuminen niin Mazdan mallistoon kuin markkinoille saadaan viimeistään teknisten tietojen, hinnoittelun ja mallinimen myötä.

Lähde: Autoblog, kuvat: Mazda

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mazda

Kaikki koeajot

Uusimmat