Ajoneuvot Uutinen 5.7.2022

Hyundai Ioniq 5 päivittyy – toimintamatkaa riittää jopa 700 kilometrin tuolle puolen

Ioniq 5 tähtää vuosimalliin 2023 muun muassa tehokkaamman sähkövoimalinjan, älykkäämmän latausteknologian sekä kamerapeilien kanssa.

Moottorillekin puolen vuoden koeajoprojektin tuloksena hyvin tutuksi tullut Ioniq 5 on käynyt läpi uudistuksia, joiden kautta tämän World Car of the Yearin toimintamatka kasvaa, ja sen Euroopassa myytävään versioon tulee korealaista tekniikkaa. Taikka siis lisää korealaista tekniikkaa.

Meikäläisillä markkinoilla kuluvan vuoden toisella puoliskolla debytoiva vuosimallin 2023 kätkee sisäänsä sekä tehokkaamman akun että tehokkaammat moottorit. Takavetoisessa versiossa hevosvoimia on jatkossa tarjolla 229 ja nelivedossa edessä 100 ja takana 225. Akkukapasiteetin nosto 77,4 kilowattituntiin nostaa Ioniqin toimintamatkan sähköautolle otollisissa kaupunkiolosuhteissa jopa 710 kilometriin. 

Lisäksi, vakiovarusteena, uusi navigointijärjestelmän kanssa toimiva korkeajänniteakun esilämmitystoiminto mahdollistaa sen, että akun lämpötila voidaan mukauttaa automaattisesti matkan aikana mahdollisimman suuren latausnopeuden takaamiseksi latauspisteelle saavuttaessa. Ominaisuus parantaa auton latausnopeutta kylmissä olosuhteissa. Toiminto aktivoituu automaattisesti, kun latauspiste syötetään auton navigointijärjestelmään.

Uudet ja älykkäät Smart Frequency Dampers -iskuvaimentimet (SFD) parantavat taka-akselin jousituksen vastetta ja lisäävät siten ajomukavuutta. Kyseessä on vakiovaruste.

Korealaiset kamerapeilit

Uuden mallivuoden myötä saataville tulee myös Ultimate-varustetaso, jossa ovat vakiovarusteena mm. uudet digitaaliset ulkopeilit.

Digitaaliset sivupeilit ovat olleet jo aiemmin saatavilla Etelä-Koreassa myytävissä malleissa, mutta nyt ne siis tulevat ensi kertaa tarjolle Euroopassa. Digitaaliset sivupeilit pienentävät ainakin Hyundain laskelmien mukaan ilmanvastusta ja tarjoavat selkeän näkymän taakse huonoissakin näkyvyysolosuhteissa.

Lähde ja kuvat: Hyundai

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Hyundai

Kaikki koeajot

Uusimmat