Ajoneuvot Moottoripyörät 9.2.2024

Indian Roadmaster Elite -erikoismallia valmistetaan vain 350 kappaletta

Paljon tyylikkäitä yksityiskohtia ja kahden tunnetun erikoismaalaamon käsityön jälki antavat Roadmasterille lisänimen Elite.

Indian Motorcycle on tehnyt Roadmaster Eliten kohdalla yhteistyötä kahden alan huipuksi tunnustetun custom-maalauksia tekevän yrityksen kanssa; Gunslinger Custom Paint (GCP) Coloradosta ja Custom Painted Vehicle (CPV) Wisconsinista. Jos kumman tahansa asiakkaaksi normaali kuluttaja haluaa, on varauduttava melkoiseen jonotukseen. Siksi Roadmaster Eliten hankinta onkin yksinkertaisin ja nopein tapa hankkia itselleen kyseisten yritysten maalaama ajoneuvo.

Hiottuja yksityiskohtia

Pelkästään erikoismaalauksella ei Elite-lisänimeä ole ansaittu, vaan perusmalliin nähden Roadmaster on saanut tyylikkäitä yksityiskohtia, jotka on suunniteltu sopimaan yhteen maalausteeman kanssa. Tällaisia ovat mm. 10-puolaiset Precision Machined -vanteet, tumman sävytyksen saanut matalaprofiilinen ja sähkösäätöinen tuulilasi, erikoisverhoiltu satula jossa sekä lämmitys- että jäähdytystoiminto, matkustajan käsinojat ja adaptiiviset led-kaarreajovalot. Lisäksi jokainen valmistettavasta 350 moottoripyörästä saa tankin päälle ”keskikonsoliin” siilhuetin vuoden 1904 Indian Camelbackista, ensimmäisestä Indian-moottoripyörästä joka aikanaan sai ikonisen Indianin punaisen värityksen.

Muita Roadmaster Eliten mukavuutta tuovia ominaisuuksia ovat mm. PowerBand Audio 50 prosenttia kasvaneella teholla ja 12 kaiuttimella, valaistut ohjaustangon katkaisimet ja tietysti pyörän Elite-logot ja tunnukset.

Maalaus täydentää mallin luontaista DNA:ta

Ja se maalaus. Siinä on yhdistetty punaista, tummanpunaista ja mustaa, ja kaikki tämä candy-väreinä. Viimeistely on tehty käsinmaalatuilla kultaraidoituksilla, joista Indian käyttää nimitystä Championship Gold. Jokaisen pyörän maalaukseen kuluu käsityönä yli 24 tuntia aikaa.

Indianien muotoilusta ja suunnittelusta vuodesta 2018 vastannut ruotsalainen Ola Stenegård sanoo, että Elite-mallien kohdalla suunnitellaan räätälöidysti käytännössä uniikki pyörä, mutta kun normaalisti tällaisessa prosessissa tuloksena on yksi pyörä, niin nyt tuloksesta pääsee nauttimaan 350 asiakasta. Hänen mukaansa jokainen Indianin Elite-malli on paitsi ajankohtainen ja relevantti, myös aidosti linjassa Indianin brändin kanssa ja täydentää kunkin mallin luontaista DNA:ta.

Roadmaster Eliten toimitukset jälleenmyyjille alkavat kevään 2024 aikana.

Teksti: Janne Huhtala; Kuvat Indian Motorcycles

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Indian

Kaikki koeajot

Uusimmat