Ajoneuvot | Uutinen | 17.4.2018

Jaguar Land Rover vähentää 1000 työntekijää dieseljännitteiden takia

Dieselkeskustelun tuoma epävarmuus on verottanut dieselvoittoisen Jaguar Land Roverin kysyntää varsinkin kotimarkkinoillaan Iso-Britanniassa.

Jaa artikkeli

Jaguar Land Rover vähentää 1 000 työntekijää Solihullin tehtaalta dieselmallien laskeneen menekin takia. Solihullin vähennysten lisäksi merkki siirtää 360 työntekijää Castle Bromwichin tehtaalta Solihullin tehtaalle, vähentäen molempien tehtaiden tuotantoa.

Solihullissa JLR valmistaa Range Roveria, Range Rover Sportia, Range Rover Velaria, Jaguar F-Pacea ja Land Rover Discoveryä. Castle Bromwichin tuotanto-ohjelmassa ovat Jaguar-mallit F-Type, XE, XF ja XJ. Aiemmin tammikuussa JLR-ryhmä kertoi tauottavansa tuotantoa Range Rover Evoquea ja Land Rover Discovery Sportia valmistavalla Halewoodin tehtaalla.

Leikkausten taustalla on dieselautojen laskenut menekki jännitteisessä lainsäädäntöympäristössä erityisesti Euroopassa, jossa on käynnissä keskustelu dieseleiden verokorotuksista, potentiaalisista ajokieltoalueista vanhemmille dieselautoille ja tiukentuvasta lainsäädännöstä.

Maailmanlaajuisesta Jaguarin ja Land Roverin myynnistä 45% on dieseleitä, mutta kotimarkkinoilla Iso-Britanniassa dieselin osuus on ollut peräti 90% JLR:n myynnistä. Alkuvuodesta Land Roverin myynti saarivaltiossa on laskenut 20%, sisarmerkki Jaguarin seuratessa 26% myyntipudotuksella. Brittikeskeiselle JLR:lle on osoittaunut haasteeksi myös Brexit-neuvottelujen hidas eteneminen.

Lähde: Automotive News Kuva: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu