Aston Martin Zagato

Ajoneuvot Uutinen 8.10.2019

Kaksi yhden hinnalla: Aston Martinilta uutta ja vanhaa kuudella miljoonalla

Uusi Aston Martin DBS GT Zagato myydään vain kimpassa DB4 GT Zagato Continuation -mallin kanssa.

Brittiläinen autonvalmistaja Aston Martin on keksinyt siirtää supermarketin virvoitusjuomien myyntitaktiikan automaailman ylähyllylle: kaksi yhden hinnalla. Tai voi viestin lukea toisinkin päin: jos haluat uuden DBS GT Zagaton, on sinun ostettava myös DB4 GT Zagato Continuation -uusiotuotantomalli. Paketin saa huokeaan kuuden miljoonan euron hintaan.

Kieltämättä rahalle saa myös vastinetta. DB4 Zagato Continuation on uusiotuotantoversio 1960-luvun kilpurista. Aivan täydellinen replika vanhasta DB4 Zagato Continuation ei ole: istuimet ovat vaihtuneet hiilikuituisiksi ja keulalle on eksynyt lisälitra iskutilavuutta: alkuperäisen 3,7-litraisesta 4,7-litraan kasvanut moottori tuottaa 390-hevosvoimaa.

Aston Martin Zagato

Hevosvoimia ja kultaa

Varsinainen uutuus on DBS GT Zagato: täysin uusi moderni Aston Martin, jonka linjoista vastaa parina myytävän DB4:n tapaan italialainen talo Zagato. Parina myytävä kaksikko juhlistaa juuri Zagaton satavuotisia. Yhteinen matka Aston Martinin kanssa on kestänyt jo 60 vuotta.

DBS GT Zagaton menohaluista vastaa tuplaturboahdettu V12: 760-hevosvoimaa. Suorituskykyä enemmän Aston Martin kertoo kuitenkin uutuuden yksityiskohdista, kuten koneistetuista vanteiesta tai 18-karaatin kullasta tehdystä keulan Aston Martin -logosta.

Aston Martin Zagato

Aivan oma yksityiskohtansa on sisätiloista löytyvät 3D-tulostetut hiilikuitu- ja metalliosat, joiden Aston Martin kertoo olevan asiakkaan personoitavissa ensimmäistä kertaa automaailmassa. Yksi vaihtoehdoista on kultainen PVD-pinnoite (fysikaalinen kaasufaasipinnoitus), joka vaatii vajaan sadan tunnin tulostusajan lisäksi käsityöläisammattilaisten kiillotusta ja viimeistelyä.  Jos toiveet ulottuvat pidemmälle, voi autoa muokata enemmänkin valmistajan ”Q by Aston Martin” -räätälöintiosastolla.

Aston Martin Zagato

Vain harvoille

Jos mieli tekee kahta Aston Martin -paria, voi DB4 GT Zagaton ja DBS GT Zagaton tilata autotallia koristamaan kuudella miljoonalla punnalla, plus tietysti paikalliset verot. Paria riittää kuitenkin vain 19 nopeimmalle.

Aston Martin Zagato

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Aston Martin

Kaikki koeajot

Uusimmat