Aston Martin Zagato

Ajoneuvot Uutinen 8.10.2019

Kaksi yhden hinnalla: Aston Martinilta uutta ja vanhaa kuudella miljoonalla

Uusi Aston Martin DBS GT Zagato myydään vain kimpassa DB4 GT Zagato Continuation -mallin kanssa.

Brittiläinen autonvalmistaja Aston Martin on keksinyt siirtää supermarketin virvoitusjuomien myyntitaktiikan automaailman ylähyllylle: kaksi yhden hinnalla. Tai voi viestin lukea toisinkin päin: jos haluat uuden DBS GT Zagaton, on sinun ostettava myös DB4 GT Zagato Continuation -uusiotuotantomalli. Paketin saa huokeaan kuuden miljoonan euron hintaan.

Kieltämättä rahalle saa myös vastinetta. DB4 Zagato Continuation on uusiotuotantoversio 1960-luvun kilpurista. Aivan täydellinen replika vanhasta DB4 Zagato Continuation ei ole: istuimet ovat vaihtuneet hiilikuituisiksi ja keulalle on eksynyt lisälitra iskutilavuutta: alkuperäisen 3,7-litraisesta 4,7-litraan kasvanut moottori tuottaa 390-hevosvoimaa.

Aston Martin Zagato

Hevosvoimia ja kultaa

Varsinainen uutuus on DBS GT Zagato: täysin uusi moderni Aston Martin, jonka linjoista vastaa parina myytävän DB4:n tapaan italialainen talo Zagato. Parina myytävä kaksikko juhlistaa juuri Zagaton satavuotisia. Yhteinen matka Aston Martinin kanssa on kestänyt jo 60 vuotta.

DBS GT Zagaton menohaluista vastaa tuplaturboahdettu V12: 760-hevosvoimaa. Suorituskykyä enemmän Aston Martin kertoo kuitenkin uutuuden yksityiskohdista, kuten koneistetuista vanteiesta tai 18-karaatin kullasta tehdystä keulan Aston Martin -logosta.

Aston Martin Zagato

Aivan oma yksityiskohtansa on sisätiloista löytyvät 3D-tulostetut hiilikuitu- ja metalliosat, joiden Aston Martin kertoo olevan asiakkaan personoitavissa ensimmäistä kertaa automaailmassa. Yksi vaihtoehdoista on kultainen PVD-pinnoite (fysikaalinen kaasufaasipinnoitus), joka vaatii vajaan sadan tunnin tulostusajan lisäksi käsityöläisammattilaisten kiillotusta ja viimeistelyä.  Jos toiveet ulottuvat pidemmälle, voi autoa muokata enemmänkin valmistajan ”Q by Aston Martin” -räätälöintiosastolla.

Aston Martin Zagato

Vain harvoille

Jos mieli tekee kahta Aston Martin -paria, voi DB4 GT Zagaton ja DBS GT Zagaton tilata autotallia koristamaan kuudella miljoonalla punnalla, plus tietysti paikalliset verot. Paria riittää kuitenkin vain 19 nopeimmalle.

Aston Martin Zagato

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Aston Martin

Kaikki koeajot

Uusimmat