Jaguar Land Rover vähentää 1000 työntekijää dieseljännitteiden takia

Ajoneuvot Uutinen 10.5.2019

Kauppahuhuilta katkaistiin siivet: PSA-konserni ei osta Jaguar Land Roveria

Jaguar Land Rover jatkaa Tatan alaisuudessa – ainakin toistaiseksi.

Huhut kertoivat intialaisen Tata-konsernin harkitsevan Jaguar Land Roverin myyntiä ranskalaiselle PSA:lle. Nyt kumpikin konserni on katkaissut huhuilta siivet, kertoo Automotive News.

Peugeotia, Citroënia ja Opelia edustava PSA ilmoittaa, ettei sillä ole mitään kiirettä laajentua. Yhtiö kuitenkin painottaa olevansa valppaana, jos se kohtaa Opelin kaltaisen tilanteen.

Jalansijan etsintää

PSA osti Opelin General Motorsilta vuonna 2017, ja on sittemmin kääntänyt saksalaismerkin voitolliseksi. Yhtiön myös tiedetään etsivän jalansijaa Euroopan markkinoiden ulkopuolelta.

Automotive Newsin mukaan PSA on ollut kiinnostunut Fiat Chrysleristä, ja myös General Motors nähdään potentiaalisena kumppanina. PSA on erityisen kiinnostunut saamaan vahvan jalansijan Yhdysvalloissa.

Miten käy Jaguar Land Roverin?

Vaikka huhuilta on katkaistu siivet, jää Jaguar Land Roverin tulevaisuus epäselväksi. Intialainen Tata-konserni osti Jaguar Land Roverin Fordilta vuonna 2008, mutta viime aikoina kauppa on alkanut käydä kalliiksi. Jaguar Land Roveria rasittaa dieselin kysynnän laskun lisäksi Kiinan automarkkinoiden laskusuhdanne ja vahva sidos Brexit-huolien rasittamaan Iso-Britanniaan.

Tatan edellisen tilikauden kolme ensimmäistä neljännestä päättyivät kolmen miljardin dollarin tappioihin, ja yhtiö ilmoitti Jaguar Land Roverin kääntävän koko vuoden tappiolle.

Teksti Lauri Ahtiainen, kuvat Moottorin arkisto, lähde Automotive News Europe

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Jaguar

Kaikki koeajot

Uusimmat