Ajoneuvot Koeajo 2.6.2015

Koeajo: Muhkea Mercedes-AMG GT S

Äkäinen urheiluauto on muotovalio, joka soveltuu myös arkiajoon. Hyvää: ajettavuus, moottori, viimeistely, äänet. Huonoa: hinta, näkyvyys taakse, tavaratila.

Muhkeat käyntiäänet seuraavat liikennevaloista pinkaisua. Putkiston läpät avautuvat napista, jolloin pakoäänet karkaavat ilmoille entistäkin karheampina. Äänet paljastavat Mercedes-AMG GT S:n luonteen, ja se on ärsytettynä äkäinen. Ja silti, urheiluauto soveltuu myös kaupunkiajoon. Päiden kääntyily ei yllätä, sillä sutjakka ja pitkäkeulainen auto on todellinen muotovalio.

Luonteva ohjaustuntuma

Voimakkaasti muotoillut etuistuimet pitävät tanakasti otteessaan. Sivuttaistuki on hyvä ja tarpeen. Ajoasennon saa mieleiseksi istuimen ja ratin liikkumavarojen yhteistyönä.

Ohjaustuntuma on vakaa ja tarkka. Ajamista ei vaivaa rata-automainen kulmikkuus vaan voimat (510 hv) on kahlittu vaihteistoasetusten – ja kuljettajan itsesuojeluvaiston – taakse. Muun liikenteen seassa ei ole tarvetta valita automaattivaihteistolle räväkintä S+-asetusta, joka kytkee vaihdetta silmään korkeammilla kierroksilla, mutta lyhentää kytkeytymisaikaa.

Rivakkaa kiihtyvyyttä

Kiihtyvyys tulee koetelluksi vapaan moottoritien auetessa. Takapään lukko jakaa voimaa molemmille pyörille, joten sutimista ei ilmene. Kiihtyvyys on rivakkaa pidon salliessa kuivalla asvaltilla ja renkaat lämmenneinä.

Moottoritiellä esiintyy lievää taipumusta vetelyyn. Syitä liene useita: voimat, leveät renkaat ja teiden urat, mutta myös olka-alueiltaan kuluneet renkaat, jotka ovat ilmeisesti saaneet kyytiä.

Matala auto on erittäin suuntavakaa. Keltainen ohjus pysyy vaivatta valitulla ajolinjalla myös kaarteissa.

Viimeistely vakuuttaa

Moottorin kyvyt ja vaihteiston kyvyt, muotoilu sekä sisätilojen viimeistely vakuuttavat.

Lisävarusteilla kuorrutettuna auton hinta kipuaa 289 042 euroon.

Jos hinta ei ylitä budjettia, saa rahalla tuhdisti autoa ja varsinkin huomioarvoa!

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat