Ajoneuvot | Uutinen | 5.7.2018

Kun T-Roc kohtasi Aronan: Volkswagen kiusoittelee T-Crossista

Haluaisitko jotain Volkswagen T-Rocin ja Polon väliltä, mutta pelkäät naapureiden nauravan Seat Aronalle? Ei hätää!

Jaa artikkeli

Volkswagenin katumaasturi-crossover-myllytys jatkuu, sillä nyt saksalaismerkki on julkistanut ensimmäisen luonnoskuvan uudesta T-Crossista. T-Cross tulee Euroopan lisäksi myyntiin Kiinassa ja Etelä-Amerikassa.

Nimenä T-Cross on toki mielenkiintoinen, sillä Volkswagenin T-pohjaisten katumaasturinimien (pois lukien Atlas) keskellä kyseessä on eräänlainen ”crossover-crossover” -tautologia.

4 107 millimetriä pitkä T-Cross istuu Volkswagenin omassa mallistossa Polon ja isomman T-Rocin välimaastossa. Kokonsa puolesta auto on peukalonmitan päässä konsernisisar Seat Aronasta. Samalla se on lähellä suosittuja kilpakumppaneita eli Renault Capturia (4 122 mm) ja Peugeot 2008:aa (4 159 mm).

Luonnollisesti Volkswagen lupailee, että autossa on segmenttiin nähden poikkeuksellisen tilavat sisätilat. Pituussäädettävät takaistuimet tuovat mahdollisuuden tasapainoilla jalkatilan ja tavaratilan välillä.

T-Cross esiintyi myös Breeze-konseptiavoautona ennen tuotantoversioon järkiintymistä. Sen sijaan isomman T-Rocin avomalli nähdään markkinoilla 2020.

Volkswagen T-Cross Breeze

Varsinaisesti T-Cross nähdään markkinoilla syksyllä.

Lähteet: Volkswagen, Automotive News Kuvat: Volkswagen

Lue myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu