Ajoneuvot | Uutinen | 29.10.2016

Volkswagen Atlas tuo katujen maasturointia seitsämälle – Yhdysvalloissa

Volkswagen Atlas on amerikanserkun makuun rakennettu isompi katumaasturi. Samalla se poikkeaa merkin tunnetusta T-nimeämiskäytännöstä.

Jaa artikkeli

Volkswagen on esitellyt Yhdysvalloissa rakennettavan Atlas-katumaasturinsa, joka jäänee aluksi uuden mantereen riemuksi. Valmistaja kehuukin, että yli viisimetrinen (5 037 mm) Atlas on suurin Yhdysvalloissa myytävä Volkswagen. Samalla se on amerikkalaiseen mukaan suunniteltu katumaasturi, joka asettuu hinnoittelultaan Tiguanin ja Touaregin väliin.

Volkswagen Atlas

MQB-alustalle perustuva katumaasturi tulee tarjolle kahdella voimanlähteellä: 2,0-litrainen nelisylinterinen bensiini-TSI (238 hv / 175 kW) ja 3,6-litrainen VR6-bensiinimoottori (280 hv / 206 kW). Molemmat moottorivaihtoehdot ovat kahdeksanpykäläisen automaattivaihteiston parina, nelivedon ollessa lisävaruste isomman moottorin yhteydessä.

Volkswagen Atlas

Leveyttä Atlaksella on 1 979 millimetriä ja korkeutta 1 768 millimetriä. Volkswagenin mukaan Atlas on suunniteltu sisätilojen maksimoinnin kannalta, joten ei liene yllättävää, että istumatilaa on seitsämälle aikuiselle. Kolmas istuinrivi on valmistajan mukaan helposti saavutettavissa taittuvan istuinratkaisun ansiosta.

Volkswagen Atlas

Muuten Atlas tarjoilee tuttua Volkswagenia: LED-valot ja kattava valikoima ajoavustimia. Ainoana luokassaan Atlaksessa on myös jarrutusavustin törmäyksen jälkeiseen tilanteeseen. Lisäksi tarjolla on lisävarusteisena niin sanottu Volkswagen Digital Concept / Active Info Display, joka tuo Audin digitaalisen mittariston ominaisuudet myös Volkswagenin mallistoon.

Volkswagen Atlas

Loppuvuodesta 2017 Atlas tullee myyntiin Venäjällä ja Lähi-idässä, mutta sen suurempia maailmanvalloitussuunnitelmia maasturiuutuudella ei ole – nimestään huolimatta.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Keskustelu