Ajoneuvot | Uutinen | 19.7.2019

Kuumia huhuja Fordin suunnalta: yksi malli korvaamaan kolme suosikkia

Fordin suunnalla kuhisee, Autocar uutisoi kolmen suositun mallin korvautuvan tulevaisuudessa yhdellä mallilla, joka tulee markkinoille myös Euroopan ulkopuolella.

Jaa artikkeli

Brittiläinen Autocar uutisoi Fordin olevan korvaamassa kolme Euroopan markkinoiden perusmallia yhdellä crossover-mallisella tila-autolla. Uusi malli korvaisi suositut Mondeon, S-maxin ja Galaxyn. Uuden mallin nimeä ei ole vielä tiedossa ja sen oletetaan tulevan markkinoille vuonna 2021. Voitaneen kuitenkin olettaa, että uusi malli kantaisi Mondeon nimeä ja olisi tyylillisesti korotetun maavaran versio farmari-Mondeosta

Tällä kertaa Euroopan markkinoille suunnattu auto tulee myyntiin myös Pohjois-Amerikan markkinoille, jossa se voisi kilpailla Subaru Outbackin kanssa. Yhdysvalloissa uusi auto korvaisi Fusionin, henkilöautomarkkinoilta poistuvan version eurooppalaisesta Mondeosta.

Viime heinäkuussa Fordin uuden markkinoinnin, teknologian ja strategian päällikkö Jim Farley vihjasi muutoksesta tavallisista henkilöautoista maastomaisempiin korityyleihin. Farleyn mukaan muutos hieman korkeampiin crossovereihin antaa kuluttajalle käyttöhyötyä ilman suurempaa polttoaineen kulutusta. Fordin omassa mallistossa ajatusta edustaa tällä hetkellä korotettu ja seikkailumuoveilla koristeltu Focus Active.

Ford Focus

Focus Active

Uuden auton pohjalevynä tullaan käyttämään Fordin erittäin hyvin muokattavissa olevaa C2-pohjaa, johon muun muassa uudet Focus ja Kuga pohjautuvat. Lisäksi C2-pohjarakenne soveltuu niin Fiestaan, kuin seitsemän paikkaiseen Edgeen. Pohjarakenteen etuosaa sovelletaan myös seuraavassa Transitissa ja Tourneossa.

Uudet dieselit mainettaan parempia

Perinteisten voimalinjojen lisäksi uusi malli tulee olemaan saatavilla myös 48 voltin kevythybridinä. Perusmoottoriksi odotetaan 1,5 litraista bensiiniturboa, johon kevythybridimallissa tulisi lisänä hihnakäyttöinen sähkömoottori.

Huhujen mukaan uudet Euro6d-standardien mukaiset dieselmoottorit ovat käytännössä yhtä puhtaita ilmaston kannalta kuin bensiinivaihtoehdot. Dieselmoottorien kerrotaan ovan jopa taloudellisempi vaihtoehto kuin kevythybridit, sekä ostohinnaltaan halvempia.

Vielä ei ole tiedossa, tuleeko uusi malli saataville nelivetoisena myös puhtaasti polttoainemoottorilla varustettuna, vai tuleeko saataville ainoastaan sähköisesti avustava avustava neliveto.

Lähde: Autocar Kuvat: Ford

Jaa artikkeli

Keskustelu