Lahti Caravan 2019

Ajoneuvot Caravan-messut 22.9.2019

Lahti Caravan 2019: LMC:n edulliset vaunu-uutuudet

Saksalaisen LMC:n tuore vaunumallisto on suunnattu eritoten ensiostajille. Kapeahko vaunu sopii myös erinomaisesti lapsiperheille, eikä edullisesta hinnoittelusta huolimatta laadussakaan ole tingitty.

Kiihtyvät matkailuajoneuvomarkkinat näkyvät muun muassa uusien harrastajien muodossa. Tuoreille vaunuilijoille Lord Münsterland Caravan tarjoaa muuta mallistoaan edullisempaa ja kapeampaa Sassino-mallistoa, joka on näytillä myös Lahti Caravan 2019 -messuilla.

Sassino-mallisto sisältää tällä hetkellä kaksi eri vaunua, jotka molemmat ovat nähtävillä Lahden messuilla. Nipistämällä Style-malliston leveydestä kahdeksan senttimetriä, on vaunun seuraaminen ja hahmottaminen aloittelevalle vaunuilijalle helpompaa. Molempien vaunujen suurimman sallitun kokonaismassan jäädessä 1 200 kilogrammaan, voi oikeanlaisella vetoautolla vaunua vetää myös pelkällä B-ajo-oikeudella.

Lahti Caravan 2019

Sassino 460 E on reilut 6,7 metriä pitkä ja varustettu kahdella kiinteällä erillisvuoteella. Lisäksi takaosan pöytäryhmään saa tehtyä yhtenäisen pedin kahdelle. Tämän vaunusen hinta on LMC:n vaunuvalikoiman kaikkein alhaisin, halvimmillaan 460 E:n saa 17 400 eurolla ja messujen esittelymallin hinta on 19 750 euroa.

Isoveli Sassino 470 K sopii ominaisuuksiltaan jo hieman suuremmallekin perheelle. Mallista löytyy yksi kiinteä parivuode, sekä takaosassa kerrossänky jonka kantavuudeksi on ilmoitettu 80 kilogrammaa, joten se sopii muillekin kuin aivan perheen pienimmille. Kerrossängyn valoihin on yhdistetty USB-pistokkeet, joista nuoret saavat kätevästi älypuhelimiinsa virtaa. Myös 470 K:ssa on pöytäryhmän tilalle muunneltava vuode, eli yöpymispaikkoja on jopa kuudelle henkilölle.

Lahti Caravan 2019

Vaikka Sassino on valmistajansa edullisin mallisto, maahantuojan edustaja korostaa ettei laadussa ole tingitty. Kaikki saranat ja kahvat ovat täysin samanlaisia kuin kalliimmissakin malleissa käytetyt. Hintaero näkyy parhaiten niukemmissa muuntelumahdollisuuksissa, sekä hieman yksinkertaisemmissa tekstiileissä ja puuosissa. Myös muusta mallistosta tuttu 12 vuoden tiiviysturva luvataan Sassinoillekin.

Lahti Caravan 2019

Vaikkei sisustaa voi sanoa prameaksi, on se yksinkertaisuudellaan jopa rauhoittava. Useat ikkunat yhdessä vaalean sisustan kanssa tuovat miellyttävää valoisuutta sisälle ja keittiö on tuttu muusta LMC:n mallistosta. Kahdeksan senttimetrin kaventaminen näkyy hieman muuta mallistoa kapeampana käytävänä, muttei kuitenkaan erityisen häiritsevästi.

Lahti Caravan 2019

Kokonaisuutena Sassino-mallisto on varsin eheä, joka herättää varmasti ostohaluja edullisempia vaihtoehtoja tutkivien joukossa. Matkailuvaunun markkinoinnista erityisesti ensiostajille huolimatta ei ole mitään syytä myöskään kokeneempien karavaanareiden jättää kyseistä kaksikkoa pois ostovaihtoehdoista.

Teksti: Eetu Kokkonen Kuvat: Antti Hentinen

Lue myös:
Lahti Caravan 2019: Kiinnostaako Volkswagenin oma retkeilyauto – käy vaikuttamassa maahantuonnin aloittamiseen
Lahti Caravan 2019: Kaksi uutuusmerkkiä Suomeen!
Tätä tarjoaa Lahti Caravan 2019 – ennätyksiä hipova määrä uutuuksia
Lahti Caravan 2019 – tältä näyttää messujen kallein matkailuauto
Yöpuulle katolle tai kärryyn – Lahti Caravanin erikoisemmat majoitusvaihtoehdot

Caravan 2019 – jälleen nelipäiväisenä

Lahden Messukeskuksessa 19.-22. syyskuuta järjestettävä matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden erikoisnäyttely on sarallaan Suomen suurin.

Neljässä messuhallissa sekä Lahden Messukeskuksen piha-alueelle nousevassa Caravan Paviljongissa on esillä satoja erilaisia matkailuajoneuvoja ja laaja tuotetarjonta. Tarjolla on myös muuta ohjelmaa.

Aukioloajat:
to 19.9. klo 12-18
pe 20.9. klo 10-18
la 21.9. klo 10-17
su 22.9. klo 10-16

Lisätiedot tapahtuman verkkosivuilta.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat