Lahti Caravan 2019

Ajoneuvot Caravan-messut 21.9.2019

Lahti Caravan 2019: Kiinnostaako Volkswagenin oma retkeilyauto – käy vaikuttamassa maahantuonnin aloittamiseen

Volkswagenin hyötyajoneuvopuoli suunnittelee Grand California -retkeilyautomallistoa myös Suomen markkinoille. Messuilla mallisto on esillä puhtaasti ihmisten mielipiteitä varten, päätöksen maahantuonnin aloittamisesta arvellaan tulevan vielä loppusyksyn aikana.

Matkailuajoneuvoja varustetaan tänä päivänä usean eri autovalmistajan tuotteiden pohjalle, harvan autovalmistajan omat mallit ovat kuitenkaan levittäytyneet laajaan käyttöön. Nyt Volkswagen Crafterin retkeilyautomallin, Grand Californian saattaminen Suomen markkinoille on lähellä.

Lahden Caravan 2019 -messuilla maahantuojan henkilökunta kerää ihmisiltä mielipiteitä näytillä olevista retkeilyautoistaan. Jo messujen ensimmäisenä päivänä maahantuojan edustaja kertoi Grand California -malliston tehneen positiivisen vaikutuksen messuvieraisiin, joka edesauttaa myönteisen maahantuontipäätöksen saamisessa.

Mikäli Grand Californiaa päätetään alkaa tuoda myös Suomeen, tarjolle tulevat 600 ja 680 -mallit. Voimalinjan muodostaa Crafterin tehokkain, 177-hevosvoimainen turbodiesel ja 8-alueinen automaattivaihteisto. Vetotavaksi on valittavissa etu- tai neliveto ja autot valmistetaan Volkswagenin Puolan tehtaalla, missä myös muutkin Crafter-mallit saavat alkunsa.

Lahti Caravan 2019

Maahantuojan edustaja kertoo messuvieraiden tykästyneen nimenomaan Grand Californian laatuvaikutelmaan. Kun auto valmistetaan samalla tehtaalla alusta loppuun valmiiksi retkeilyautoksi, lopputuloksen eheys vakuuttaa. Omalaatuinen vaalea sisäosa on erittäin valoisa kahden suuren kattoikkunan ansiosta.

Lahti Caravan 2019

Pohjarakenne istuu samaan kaavaan, kuin suurin osa muistakin retkeiluautoista. Takaosassa on parivuode, jonka voi nostaa pystyyn lisätilan saamiseksi ja keskiosasta löytyvä keittiö sisältää kaasulieden kahdella polttimella ja tiskialtaan. Suurehkon pöydän takana on kaksi vyöllistä istumapaikkaa. Jääkaappi eroaa totutusta, se aukeaa lokeromaisesti vetämällä.

Lahti Caravan 2019

Grand California 600-malliin saa halutessaan lapsille suunnitellun ohjaamon yläpuoleisen pedin. Ohjaamon kääntyvien istuimien ansiota pöydän ääressä voi mainiosti lounastaa koko lapsiperheen voimin.

Lahti Caravan 2019

Takaosan levennyksen ansiosta kookkaamman 680-mallin parivuode on varsin tilava. Pitkittäisen pedin lisäksi 680-malliin ei ole saatavilla enempää makuupaikkoja.

Lahti Caravan 2019

Grand Californian lopulliset hinnat eivät ole vielä saatavilla, mutta maahantuojan edustaja kertoi hinnan asettuvan oletettavasti noin 60–70 tuhannen euron tuntumaan. Mikäli Volkswagenin oma retkeilyautomallisto herättää kiinnostusta, kannattaa siihen käydä ehdottomasti tutustumassa etupihan paviljonki-teltassa ja antaa maahantuojalle oma mielipide konseptista.

Teksti: Eetu Kokkonen Kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat