Lahti Caravan 2019

Ajoneuvot Caravan-messut 19.9.2019

Lahti Caravan 2019 – tältä näyttää messujen kallein matkailuauto

Lahden Caravan 2019 -messujen suurin matkailuauto vetää yleisöä puoleensa, eikä suotta, yli puoli miljoonaa euroa maksava matkakoti on usean karavaanarin unelma.

Tänään, torstaina alkaneiden nelipäiväisten Lahden Caravan 2019 -messujen tarjonnasta esittelemme ensimmäisenä messujen suurimman matkailuauton.

Messujen suurin ilmestys on tänä vuonna hieman edellisvuosia pienempi, mutta kylmäksi se tuskin ketään jättää. Concorden Mercedes Actrosin pohjalle rakentama luksusmatkailuauto on sisältä viihtyisämpi, ja tilavampi, kuin moni asunto!

Suuren matkakodin liikuttamisesta vastaa kuusisylinterinen 7,7-litrainen dieselmoottori huiman 299 hevosvoiman teholla ja 1 200 newtonmetrin väännöllä.

Suuresta tilasta huolimatta suurperheen matkustukseen Centurion ei sovi. Istumapaikkoja on ainoastaan kolmelle henkilölle. Monesta muusta Concorden luksusmatkailuautosta poiketen Centurion 990 MI:ssä ei ole slide out-toimintoa, eli sisälle ei saa lisää tilaa ulospäin liukuvan lattia- ja seinärakenteen avulla. Edellisvuosina sellainenkin varuste on näyttelyn suurimmissa Concordeissa nähty.

Asumisosan tumma puukuosi tuo sisälle arvokasta tunnelmaa, jota lisää yksityiskohtainen viimeistely ympäri autoa. Halvimmista merkeistä tuttuja irvistäviä saumoja ei ainakaan pikaisella vilkaisulla löydy. Liukuovella takaosan parivuoteen ympäristön saa eristettyä omaksi huoneekseen, jota ei voi moittia ahtaaksi. Pedin molemmin puolin mahtuu liikkumaan hyvin, sekä pöytä- ja säilytystilaa löytyy erittäin mukavasti.

Lahti Caravan 2019

Concorden etuosan keskiössä ovat vaaleat nahkaistuimet ja -sohva. Sohva näyttää ja tuntuu niin miellyttävälle, että pitkän messupäivän aikana tekisi mieli nukahtaa siihen hetkeksi. Harmiksi Concordesta kiinnostuneita messuvieraita riittää aivan jonoksi asti, joten päiväunet jäävät tällä erää nauttimatta.

Lahti Caravan 2019

Centurionin keittiö on rakennettu tilankäytön puolesta mahtavasti. Syvillä ja leveillä tasoilla riitää tilaa tarvittaessa vaativampaankin kokkaamiseen. Liesi ja pesuallas ovat matkailuautomitoitettua kokoluokkaa, mutta sinällään riittävät.

Lahti Caravan 2019

Ohjaamon kojelaudassa ei ole tehty suuria eroja Actrosiin, mutta miksi olisikaan, suunnittelussa on selvästi ajateltu kuljettajaa. Kaikki hallintalaitteet ovat suunnattu kuljettajaa kohti, joten pelko etumatkustajan puuttumisesta esimerkiksi audiojärjestelmän äänenvoimakkuuteen on huomattavasti normaalia pienempi ja hallintalaitteet löytyvät läheltä. Löytyypä ohjaamosta mukitelineiden yhteydessä jopa hieman tasomaista pintaakin.

Ylöspäin nousevan takatallin oven takaa paljastuu Concordelle tuttuun tyyliin ajorampit ja säilytystila pienikokoiselle henkilöautolle. Halutessaan tallia voinee hyödyntää esimerkiksi perheen nuoren mopoautoa varten, jolla teini pääsee määränpäässä omille seikkailuilleen mikäli vanhempien seura luksusmatkakodissa ei miellytä.

Parhaimmillaan tämä matkailuauto on kuitenkin kahden aikuisen käytössä. Silloin takatallin voi pyhittää esimerkiksi Smartille ja passittaa oivallisista puitteista nauttineet vieraat illan päätteeksi omille teilleen.

Centurionin hinnaksi kerrotaan noin 540 000 euroa.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat