Ajoneuvot | 21.9.2019

Yöpuulle katolle tai kärryyn – Lahti Caravanin erikoisemmat majoitusvaihtoehdot

Jos pieni on mielestäsi kaunista ja ketteryyttäkin löytyy ripaus, tarjoaa Lahti Caravan 2019 -näyttely myös muutaman erikoisemman vaihtoehdon matkamajoittumiseen.

Jaa artikkeli

Lahti Caravan on tarjonnut pitkän viikonlopun mitalle nähtävää niin kokeneelle caravan-harrastajalle kuin noviisillekin. Edellisvuosista tapahtuman tarjonta on kohentunut edelleen. Esimerkiksi uutuuksien määrä hipoo ennätyslukemia. Koostimme rungon monipuoliselle messukierrokselle kiinnostavimmista uutuuksista, mutta laajan tarjonnan joukosta löytyy poimittavaa vielä enemmänkin.

Esimerkiksi erikoisempien majoitusvaihtoehtojen ystävälle tarjolla on muun muassa nämä pari tutustumisen arvoista vaihtoehtoa.

Gocamp Roof Top Tent 1.0 -kattoteltta

Tämä majapaikka on Lahdessa asennettu Fiat 500 X City Cross -crossoverin katolle. Koko on kompakti, niin teltassa kuin ajoneuvossakin, mutta yhdistelmän toimivuus riippuu lopulta nukkujasta. Persoonallisuudesta pisteet saa taatusti. Käytettävyyden kannalta ketteryys on ehdoton vaatimus.

Lahti Caravan 2019

Telttakaupoille suuntaavan on hyvä tiedostaa omat rajoitteensa, sillä jäykät polvet ja vähille joustoille jumiutettu selkä tekevät yöpuulle könyämisestä lähinnä koomisen esityksen, ellei suorastaan mahdotonta. Julkisella paikalla someen päätymisen riski on ilmeinen. Ketterämmillä näitä huolia ei ole.

Telttapaketti vaihtaa omistajaa maahantuojan nettisivujen mukaan noin 1 670 eurolla. Kokonaisuus asennetaan kattoteilineille, mutta ne on oltava omasta takaa tai hankittava erikseen.

Kantavuudeksi kerrotaan 200 kiloa, joten omatoimimatkailija voi majoittaa katollaan tarvittaessa myös poikkeuksellisen sopuisan kaverin. Yhdelle tilaa on varsin mukavasti.

Lahti Caravan 2019

Kätevästä kotelosta hydraulisten mäntien avulla avatun teltan mitat ovat 210 x 120 x 95 senttiä, patjan kooksi kerrotaan 205 x 120 x 5 senttiä ja sisäkorkeutta järjestyy 120 senttiä. Kuljetusvalmis paketti painaa 67 kiloa, joka on hyvä huomioida muun muassa autoa ja kattotelineitä valittaessa. Teleskooppitikkaat ovat kaksimetriset.

Maahantuojan mukaan teltta on tarkoitettu henkilöautoille, katumaastureille, retkiautoille ja pienille matkailuautoille.

Respo Mini Caravan -retkeilyvaunu

Respon retkeiluvaunu näyttää peräkärryltä. Ja tavallaan sitä se myös on. Kompaktiakin kompaktimpaa kokoluokkaa edustava matkamajoitusvaihtoehto on samaa kokoluokkaa, jossa kuljettaisi esimerkiksi moottorikelkkaa tai mönkijää kuomun suojissa. Mini Caravan tarjoaa kuitenkin merkittävästi sivistyneemmät puitteet majoittumiseen.

Lahti Caravan 2019

Vaalea sisustus tarjoaa kovaa pintaa. Makuuosan mittatarkat patjat on valittu mukaan lisävarustelistalta. Sivu- ja kattoikkunat ovat toimivia ratkaisuja. Pikkutavarat saa talteen päätyhyllyyn ja valot päälle nappia painamalla.

Lahti Caravan 2019

Lisävarustelemalla kylkiin saa myös tavaraverkot pieniä irtotavaroita varten. Valmistajan lisävarustelistalta löytyy muun muassa myös kannettava suihku, joka tuo osaltaan vielä pienen mukavuuskohennuksen.

Lahti Caravan 2019

Messuyksiö on varusteltu varsin kattavasti. Se selittää osaltaan myös 7490 euron hinnan, joka nokittaa selvästi esimerkiksi pelkistetymmän Pikku-Poksin hinnoittelun.

Messuilla esiteltävään pakettiin kuuluu näkyvissä olevan varustelun lisäksi muun muassa aurinkopaneli, akku, jääkaappi, minikeittiö, kaasun ulosotto, kaasupullokotelo, vesisäiliö ja hana.

Lahti Caravan 2019

Takaosan katsemagneettina toimiva grilli on mukana esittelytehtävään valitussa kokonaisuudessa, mutta valmistajan verkkosivujen lisävarustelistalta sen hintaa ei vielä löytynyt. Ellei hinta karkaa, on grilli todennäköisesti useimmista lähes ”pakko saada” uuden vaunun varusteluvaiheessa.

Valmistajan mukaan minivaunu on katsastusvapaa ja keittiö vaivatta siirrettävissä pois kyydistä, esimerkiksi suuremman kuljetustarpeen ilmaantuessa. Majapaikan lisäksi retkeilyvaunulle on siis mahdollista suunnitella muutakin käyttöä.

Muotoilun osalta messuyksilö edustaa valmistajan tuoreinta tarjontaa. Neliskanttisen laatikon sijaan vaunun muotoja on viety osittain pyöreämpään suuntaan, josta kiittäänee silmän lisäksi myös aerodynamiikka.

Lue myös:
Lahti Caravan 2019: Kiinnostaako Volkswagenin oma retkeilyauto – käy vaikuttamassa maahantuonnin aloittamiseen
Lahti Caravan 2019: Kaksi uutuusmerkkiä Suomeen!
Tätä tarjoaa Lahti Caravan 2019 – ennätyksiä hipova määrä uutuuksia
Lahti Caravan 2019 – tältä näyttää messujen kallein matkailuauto

Caravan 2019 – jälleen nelipäiväisenä

Lahden Messukeskuksessa 19.-22. syyskuuta järjestettävä matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden erikoisnäyttely on sarallaan Suomen suurin.

Neljässä messuhallissa sekä Lahden Messukeskuksen piha-alueelle nousevassa Caravan Paviljongissa on esillä satoja erilaisia matkailuajoneuvoja ja laaja tuotetarjonta. Tarjolla on myös muuta ohjelmaa.

Aukioloajat:
to 19.9. klo 12-18
pe 20.9. klo 10-18
la 21.9. klo 10-17
su 22.9. klo 10-16

Lisätiedot tapahtuman verkkosivuilta.

 

Jaa artikkeli

Keskustelu