Lahti Caravan 2019

Ajoneuvot Caravan-messut 20.9.2019

Lahti Caravan 2019: Kaksi uutuusmerkkiä Suomeen!

Suomen markkinoille tuodaan jatkossa kahta uutta matkailuajoneuvomerkkiä, joista molemmat ovat edustettuina myös Lahdessa Caravan 2019 -messuilla. Täysin tuntemattomista uutuuksista ei kuitenkaan ole kyse – molemmat merkit ovat Euroopan markkinoiden lisäksi olleet saatavilla joskus Suomessakin.

Lahdessa järjestettävillä Caravan 2019 -messuilla on tarjolla vanhojen ja tuttujen merkkien lisäksi myös kaksi brändiä, jotka ovat suurelle osalle suomalaisesta karavaanarikansasta vielä tuntemattomia.

Niesmann+Bischoff ja Pilote ovat molemmat näyttäytyneet aikaisemminkin Suomessa, mutta nyt tavoitteena on tukevampi jalansija yhä kasvussa olevilla matkailuajoneuvomarkkinoilla.

Niesmann+Bischoff

Erwin Hymer -konserniin kuuluva Niesmann+Bischoff piti muutaman vuoden taukoa Suomen markkinoilta. Vuonna 1981 suurten matkailuautojen valmistuksen aloittanut merkki vakuuttaa kuitenkin yleisön laadullaan.

Niesmann+Bischoff mallistoja on kolme: integroidut Flair ja Arto, sekä puoli-integroitu Smove.

Lahti Caravan 2019

Niesmann+Bischoff Smoven muotoilun tarkoituksena on pitää tuulensuhinat poissa.

Valmistajan lippulaivamalli Liner on rakennettu Ivecon takavetoiselle alustalle ja sen pituus vaihtelee 8,3 ja 9,3 metrin välillä. Arto on hieman edullisempi, Fiatin alustaan pohjautuva malli. Malliston muunneltavuus on erinomainen, sillä tarjolla on 18 pohjaratkaisua 7,2–8,8 metrin pituusluokassa.

Messualueella perehdyimme tarkemmin puoli-integroituun Smoveen, joka lumosi meidät sulavalla muotoilullaan. Virtaviivaisen muodon tehtävänä on ohjata ilmavirta kattoluukkujen yli pienemmän ajomelun saavuttamiseksi.

Lahti Caravan 2019

Valmistaja kertoo hakeneen Smoveen ominaisuuksia suurista luksus-autoluokista. Sisällä tämä ilmenee muun muassa suurena takaosan petinä ja miellyttävinä nahkasohvina. Kaarevilla kulmilla on luotu sisälle lisää tilantunnetta.

Lahti Caravan 2019

Mallivuodelle 2020 Niesmann+Bischoff esittelee Litium energiapaketin, jonka avulla ajoneuvon riippumattomuuden sähköpaikalle pääsemisestä luvataan nousevan merkittävästi.

Pilote

Tämän ranskalaisen perheyrityksen tuotteet olivat pois Suomen markkinoilta huomattavasti pidempään, sillä edellisen kerran Pilote-matkailuautoja myytiin Suomessa 1990-luvun taitteessa.

Lähes 60 vuotta vanha valmistaja on satsannut suuresti kehitystyöhön ja Pilote onkin ollut suosittu muun muassa Ruotsissa ja Norjassa, joten malliston talviominaisuudet on testattu jo ennen Suomen comebackia.

Lahti Caravan 2019

Pilote Galaxy G740

Pohjoismaissa Piloten malleista parhaiten menestynyt on integroitu Galaxy-mallisarja, joka kattaa noin 70 prosenttia valmistajan myynnistä Ruotsissa ja Norjassa. Kehitystyössä on kuunneltu kuluttajia: esimerkiksi ennen keskellä sijainneen peruutuskameran näyttö on siirretty ohjaamon vasempaan laitaan, missä kirkas auringonpaiste ei häikäise kuvaa näkymättömiin. Galaxy 740:n hinnat lähtevät 85 500 eurosta.

 

 

Puoli-integroiduista malleista esillä on Pacific P726, jossa on istumapaikkoja 2+2 hengelle ja makuupaikkoja neljästä viiteen riippuen varustelusta. Malli sopii neljän matkustamiseen erinomaisesti, pöytä on suunniteltu viittä ihmistä varten ja erikokoiset säilytyslokerot kiertävät auton reunoja.

 

Lahti Caravan 2019

Pacific P726 on on alaslaskuvuoteellisesta Pacific-mallistosta toiseksi edullisin vaihtoehto, jonka hinnat alkavat 68 500 eurosta. Pacific ja Galacy -mallistojen lisäksi Piloten valikoimiin kuuluu alkovimalli C700 ja erikokoisia retkeilyautoja.

Teksti: Eetu Kokkonen Kuvat: Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat