Ajoneuvot Esittely Uutinen 11.6.2022

Lego Technic tarjoaa kesälomalle näpertelyä koko rahalla – lähes 4 000-osainen näkemys Ferrari Daytona SP3:sta

Tätä 1:8 -mallia kelpaa esitellä tutuille ja tuntemattomille, kunhan on ensin saattanut kaikki 3 778 osaa yhteen. Osista rakentuu muun muassa täysin toimiva 8-vaihteinen sekventiaalivaihteisto.

Lego Technicin ja eri ajoneuvovalmistajien välisiä yhteistyöprojekteja on esitelty Moottorissa aiemminkin. Niissä ollaan yleensä hyvin kaukana Legon lelumaailmasta, ja Ferrari Daytona SP3:nkin tapauksessa sarja on jo haastavuudeltaan sitä luokkaa, että ikäsuositus on peräti 18+.

Sitä se teettää, kun harvinaislaatuinen kahden miljoonan euron tribuutti-Ferrari taipuu rakennussarjaksi. Valmiiksi koottuna jo mallin koko säväyttää. 1:8 -mittakaava tarkoittaa 59 senttimetrin pituutta, 25 sentin leveyttä ja 14 sentin korkeutta. Lego Technicin näkemys Daytona SP3:sta on omanlaisensa, niin kuin kuuluukin, mutta se on tehty virallisessa yhteistyössä Ferrarin kanssa, mikä kyllä näkyy yksityiskohdissa ja niiden määrässä.

3 778:aa erillistä osaa on vaikea edes mielessään hahmottaa, mutta keskittymistä ja aikaa (onneksi kesää riittää) se vaatii aivan erityisesti kasaajaltaan. Lego Techincin Daytona SP3:ssa on toimivat saksiovet, joiden takaa aukeaa täysin autenttisen tuntuinen ohjaamo logo- ja muine yksityiskohtineen. Takakannen alta aukeaa puolestaan oma maailmansa. Daytonan 6,5-litrainen V12 on 829 hevosvoimallaan tehokkain ikinä Ferrarin katuautossa. Niin, nyt puhutaan siis siitä esikuvasta. Lego Technicin näkemyksessäkin V12 on niin toimiva, että männät liikkuvat, kun kampiakseli pyörii. Jatkona olevaa 8-vaihteista sekventiaalilaatikkoa hämmennetään totta kai ratin takaa löytyvillä läpysköillä.

Lego Technicin näkemystä kommentoi itse Flavio Manzoni, Ferrarin suunnittelutoimiston johtaja:

– On ollut suuri ilo tehdä yhteistyötä Lego Groupin kanssa tämän mallin tiimoilla, joka on vaikuttava replika rajoitetun erän Daytona SP3 -superautostamme. Kiitos tämän hienon harrastemallin, Ferrarin ja Legon fanit voivat nyt rakentaa auton osa kerrallaan, ja tuntea olevansa osa tuotantoprosessia, ja heillä on mahdollisuus esitellä lopputulosta omassa kodissaan sekä ihailla sen kauneutta, Manzoni sanoo.

 

Lego Technicin Ferrari Daytona SP3:n kansainvälinen hinta on 399 €. Malli tuli myyntiin Lego Store -kauppoihin kautta maailman kesäkuun alussa. Muihin kauppoihin malleja saadaan parin kuukauden kuluttua. Hankkeesta on julkaistu myös 5 000 kappaletta painettu kulissien takana -tyyppinen kirja, The Sense of Perfection, jossa Daytona SP3:a tarkastellaan ainutlaatuisesti sekä Ferrarin että Legon näkökulmasta.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ferrari

Kaikki koeajot

Uusimmat