Ajoneuvot | Uutinen | 21.11.2019

Maistiainen: avara Mercedes-Benz GLB venyttää kompaktiauton rajoja

Mercedes-Benzin uusi katumaasturi on kotonaan myös tila-autona.

Jaa artikkeli

Nimi on vihje GLB:n identiteettiin. Kirjaimet GL viittaavat Mercedes-Benzin mallistossa maastoautoihin, B taas muistuttaa perusrakenteen jakavasta tila-autosta.

GLB myydään katumaasturina. Sellaiselta se näyttääkin, mutta aivan yhtä kotonaan se on tila-auton tehtävissä.

Huomioita tiloista

Mercedes-Benz GLB

Embargon takia voimme palata auton ajettavuuteen ja ominaisuuksiin vasta 27. päivä, mutta tiloista ja muista ominaisuuksista voimme maistiaisessa kertoa.

Juuri tilat ovatkin GLB:n vahvuus: akseliväli on kymmenen senttimetriä B-sarjaa pidempi, ja istuinpaikkoja löytyy versiosta riippuen 5–7. Viisipaikkaisen tavaratila vetää avarat 570 litraa ja kuormausta helpottaa kahteen tasoon asentuva välipohja. Lisätilaa voi hakea kallistamalla takaistuimien selkänojia, tai varustamalla auto lisävarusteisella säädettävällä takaistuimella, jolloin tilaa voi venyttää kaksiosaisesti 140 milliä eteenpäin, mikä enimmillään tuo kuormatilaan 190 lisälitraa.

Takaistuimella istutaan reilusti etuistuinta korkeammalla, joten autosta näkee hyvin ulos. Aikuisena tosin toivoisi takaistuimelta parempaa tukea.

Mercedes-Benz GLB

Takaselkänojan kaltevuus säätyy vakiovarusteena, ja optiona voi valita myös kaksiosaisena toimivan etäisyyssäädön.

Mercedes-Benz painottaa lapsimatkustajien viihtyvyyden eteen tehtyä työtä – ja vanhempia helpottanee se, ettei ”hey Mercedes” komennolla alkava ääniohjaus tottele lasten ääntä.

Seitsenpaikkaisessa versiossa peräti neljä takaistuinta tarjoavat ISOFIX- ja Top Tether -kiinnikkeet lastenistuimia varten.

Mercedes-Benz GLB

GLB:n avarat tilat eivät toki ole mikään yllätys, kun katsoo auton mittoja: 4646 millimetriä pitkänä uutuus on vain 36 millimetriä GLC:tä lyhyempi. GLB:tä myydään yhä kompaktiluokan autona A:n, CLA:n, GLA:n ja B:n rinnalla, mutta kompaktiluokan käsitteet alkavat venyä. Toki pitkittäismoottorinen GLC tarjoaa laajemman ja korkeammalle kurottavan malliston, joten kummallakin on valmistajan mallistossa paikkansa. Mercedes-Benz on myös vahvistanut GLA:n saavan seuraajan – minkäköhänlainen siitä tulee?

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Keskustelu