Ajoneuvot | Uutinen | 25.7.2019

Maistiainen: BMW 3-sarjan Touring – parasta aikaa matkalla

Touring-farmarimalli saapuu matkalaisten iloksi jälleen BMW 3-sarjan mallistoon. Luvassa on uuden 3-sarjan edistysaskeleet paketoituna käytännölliseen farkkuperään.

Jaa artikkeli

BMW 3-sarjan mallisto laajenee odotetusti Touring-nimeä kantavalla farmarimallilla. Auton pituus on venähtänyt nyt 76 millimetriä (nyt 4 709 mm), josta 41 mm tulee kasvaneesta akselivälistä (2 851 mm). Leveyttä on venytetty 16 mm (1 827 mm) ja korkeuteen on tullut 8 mm (1 470 mm).

Tyylillisesti päivitykset ovat enimmäkseen tuttuja jo 3-sarjan sedanista. Keulalla loistavat ajovalot ovat aina ledein toteutetut, mutta lisävarusteena on saatavissa kahdet mukautuvat led-valot, joista toiset on varustettu laserkaukovaloin. Kattokaiteet ovat vakiovaruste, mutta niiden väri ja viimeistely riippuvat varustelusta.

BMW 3-sarjan Touring

Sisustassa tunnelma on sedanin kanssa sama matkustamon puolella. Takamatkustajat ovat saaneet 11 millimetriä lisää jalkatilaa edelliseen mallipolveen verrattuna.

Tuttuun tapaan Touringin bileet ovatkin takana. Lastauskynnys on alentunut hiukan ja tavaratilan pohja on aiempaa korkeammalla eron vähentämiseksi. Lastausaukko on uudelleen suunnitellun takaluukun ansiosta selvästi leveämpi ja hiukan korkeampi. BMW on lisäksi kehitellyt tavaratilan pohjaan kuormakiskot, jotka kohottautuvat hiukan ajon aikana tavaroiden luisumisen estämiseksi. Tavaratila on nyt 500 litraa ja laajennettavissa 40/20/40-kaadettavilla penkeillä aina 1 510 litraan.

BMW 3-sarjan Touring

Muiden 3-sarjan voimalinjojen lisäksi baijerilaisten mukaan farmaristakin nähdään 330e-lataushybridiversio ensi vuonna.

Palaamme 3-sarjan farmarin ajotuntumiin lähiaikoina.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Keskustelu