Byd Atto 3

Ajoneuvot Koeajo Sähköautot 4.6.2023

Maistiainen: BYD Atto 3 – rakenna unelmia perhelomalle antamalla takapenkin lapsille kitarat

Kiinalaisten autojen valikoima Suomen markkinoilla kasvaa hiljalleen. BYD Atto 3 on meikäläisittäin uuden valmistajan hinnaston alkupään malli.

Moottorissa on jo ehditty esittelemään BYD Han -lippulaiva, mutta nyt hypätään malliston toiseen päähän. Byd Atto 3 on valmistajansa edullisin malli Suomessa, ja sen hinta alkaa 44 250 eurosta. Mittojensa puolesta auto asettuu kilpailemaan esimerkiksi Hyundai Kona Electriciä ja Kia Niro EV:tä vastaan.

Byd Atto 3

Atto 3:n akkukapasiteetiksi ilmoitetaan 60,5 kilowattituntia, ja se riittää 420 kilometrin WLTP-toimintamatkaan. Korkein latausteho on nykymittapuulla varsin rajallinen 88 kilowattia, joka toisaalta istuu juuri samaan kastiin kilpailijoidensa kanssa.

Tehoa etuvetoisessa kiinalaissähköautossa on 150 kilowattia (204 hevosvoimaa), joka riittää kiihdyttämään auton pysähdyksistä sadan kilometrin tuntinopeuteen 7,3 sekunnissa. Huippunopeutta Atto 3 kelaa kovimmillaan 160 km/h.

Rehdisti retro

Sisältä Atto 3 on rehdisti retro. Ilme tuo mieleen jollain tasolla erilaisia nyky-Minien elementtejä. Eli sisustan tyyli on siis erittäin pitkälle erilainen kuin edellä mainitussa Hanissa. Ilahduttavaa, että valmistaja ei tee autoja täysin samaan muottiin, mutta vain eri kokoisiksi skaalattuina.

Kuljettajan mittaristo on pieni, ja toteutettu hieman halvahkon näköisella grafiikalla. Ensivilkaisulla sieltä ainakin tuntuisi löytyvän kaikki tarvittava. Tietoviihdejärjestelmän näyttö on varustelusta riippuen 12,8- tai 15,6-tuumainen, ja on erikoisesti käännettävissä joko vaaka- tai pystyasentoon. Keskikonsolista löytyy myös fyysisiä katkaisimia, esimerkiksi parkkitutkalle ja erinäisille ilmastoinnin säädöille.

Ensivaikutelmalta tilat tuntuvat kelvoilta. Kaksi 185-senttimetristä mahtuu istumaan peräkkäin, ja pään tilaakin riittää myös takapenkkiläisille.

BYD on lyhenne sanoista build your dreams. Joku tehtaalla unelmoi kuitenkin hieman erikoisista asioista. Auton ovista löytyy hauskana yksityiskohtana kolme soittimen kieltä, joista ainakin Moottorin äärimmäisen epämusikaalinen kolmikko sai aikaan hyvin epävireisiä ääniä. Äkkiseltään perheen automatkalle ei toivoisi takapenkin junioreiden saavan käsiinsä yhtään instrumenttia, mutta onneksi ovikitaroiden äänet ovat varsin matalat ja maltilliset.

Byd Atto 3

Tarkemmin BYD Atto 3:n pariin palataan kunhan se saadaan varsinaiseen pidempään koeajoon.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BYD

Kaikki koeajot

Uusimmat