Husqvarna Norden 901

Ajoneuvot Koeajo Moottoripyörät 23.12.2021

Maistiainen: Husqvarna Norden 901 – Ulkonäkö hämää

Sekä matka- että maastokäyttöön suunniteltu Norden 901 nostaa Husqvarnan kokonaan uuteen luokkaan, sillä aikaisemmin merkin mallistoon on kuulunut vain yksisylinterisiä malleja.

Samaan konserniin kuuluvat Husqvarna ja KTM jakavat malleissaan saman perustekniikan, ja uuden Norden 901:n voidaan sanoa asettuvan samaan tekniikkaan nojautuvien KTM 890 Adventuren ja 890 Adventure R:n välimaastoon. Kaikissa kolmessa on sama 889-kuutioinen kaksisylinterinen rivimoottori, jonka tehoksi ilmoitetaan 105 hevosvoimaa. Jotta merkeille saataisiin omanlaisensa identiteetti ja kaikille kolmelle mallille erilaiset ominaisuudet, on Nordenin suunnittelussa hierottu ulkonäköä, mittasuhteita ja varustetasoa konsernisisarista poikkeaviksi.

Husqvarna Norden 901

Mukautuu kuljettajan ajotyyliin

Husqvarna on tähän asti tunnettu pääasiassa maastomoottoripyöristään, ja sama DNA on vahvasti läsnä myös Norden 901:n ulkonäössä. Koeajossa tuleekin ensimmäisenä esiin tietty ristiriita ulkonäön ja ominaisuuksien kesken, sillä erittäin voimakkaasti maastohenkisestä ulkonäöstä huolimatta ajo-ominaisuudet ovat sivistyneet ja sopivat hyvin myös kestopäällysteelle. Jopa karkeakuvioiset renkaat pitävät kestopäällysteellä kohtuullisen hyvin, eivätkä aiheuta liikaa tärinöitä tai rengasmelua.

Kun päästään maasto-olosuhteisiin, selviää ettei Husqvarna vierasta kuraisempaakaan ympäristöä. Vieläpä niin, että se mukautuu hyvin kuljettajan ajotyyliin ja -nopeuteen sopien yhtä hyvin nautiskelevan harrastajan kuin kovatasoisemman ja -vauhtisemman kuljettajankin tarpeisiin. Yli 200 millimetrin joustomatkat ovat riittävät sekä edessä että takana, samoin yli 250 millimetrin maavara. Muutamalla kilolla 200 kilon rajan ylittävä paino muistuttaa kuljettajaa, että kyseessä ei ole kilpaenduro jolla voi mennä kuinka pehmeään maastoon tahansa.

Kompromissivarustelu

Varustelussa on haettu kompromissia matkailun ja maaston välillä. Vakionopeussäädin painottaa matkailua, kun taas pystysuora ja ilman säätömahdollisuuksia oleva tuulilasi on omimmillaan maastossa ja alhaisemmissa nopeuksissa. Molempiin suuntiin kytkimettömän vaihdon mahdollistava vaihdeavustin puolestaan helpottaa ajamista yhtä hyvin maantiellä kuin maastossakin.

Lukuisilla pienillä eroavaisuuksilla Norden 901:een on saatu taiottua täysin oma identiteetti, joka ei astu oranssien sisarmallien varpaille. Ja lisävarustevalikoimasta sopivasti rastittamalla ostaja voi vielä muokata ominaisuuksia omaan käyttötarkoitukseensa sopivammaksi, joten Norden 901 taipuu yhtä hyvin matkakäyttöön kuin soraseikkailuihinkin.

Husqvarna Norden 901

Moottori: 889-kuutioinen, nestejäähdytteinen, kaksisylinterinen rivimoottori
Teho: 77 kW (105 hv) / 8 000 r/min
Vääntö: 100 Nm / 6 500 r/min
Voimansiirto: 6 vaihdetta, ketjuveto

Paino ajokunnossa, ilman polttoainetta: 204 kg
Istuinkorkeus: 854 mm
Tankin tilavuus: 19 litraa

Hinta: 20 173 €

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Sebas Romero

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Husqvarna

Kaikki koeajot

Uusimmat