Mercedes-AMG SL 55 Mercedes-Benz

Ajoneuvot Koeajo 9.10.2022

Maistiainen: Mercedes-AMG SL 55 – Voimaa ja vakavuutta

Mercedes-Benzinä aiemmin tunnettu SL on ollut eräänlainen instituutio saksalaismerkin mallistossa. Nyt AMG-puolelle loikannut avomalli on vaihtanut tuimempiin tunnelmiin.

SL on eräs klassisimmista Mercedes-Benzin mallinimistä. Sanoista Super Leicht (superkevyt tai superhelppo) muodostunut lyhenne muodostui nopeasti tarkoittamaan kaksiovista roadsteria avattavalla katolla. Matkan varrella on nähty erilaisia variaatioita, sillä tarjolla on ollut 2+2-paikkaisia versioita ja lähtipä SL hetkeksi mukaan origamityylisten avattavien metallikattojenkin maailmaan.

Nyt suurin loikkaus on siirtyminen Benziltä Mercedes-AMG:n sateenvarjon alle, mutta lisäksi auto on aina 2+2-paikkainen ja katon suhteen on palattu kompaktiin kangaskattoon. Myös mittasuhteita on viilattu.

Mercedes-AMG SL 55 Mercedes-Benz

Keulan alla on joko kaksilitrainen nelisylinterinen kevythybridi AMG:n valikoimasta (280+10 kW, 381+14 hv)), joka on myös verotuksellisesti kevyempi vaihtoehto, tai AMG:n tuttu 4,0-litrainen kahdella turboahtimella piristetty V8. Kasikone on saatavissa SL 55:n 350 kilowatin (476 hv) tai SL 63:n 430 kilowatin (585 hv) versiona.

Sisustassa Mercedes-AMG SL 55 on tuttua nyky-Mercedestä, eli MBUX-käyttöliittymä on keskitetty 11,9-tuumaisen kosketusnäytön ympärille. Uutena temppuna näytön kallistusta voi muuttaa ja kallistuksen voi sitoa myös katon asentoon, jos vaikkapa harmittava taka-aurinko heijastelee. Mukavuusistuimet ovat jo sangen muotoillut, mutta tarjolla on myös erilliset sporttipenkit. Takaistuimet on suunniteltu lapsille tai tavaroille.

Mercedes-AMG SL 55 Mercedes-Benz

Onko Mercedes-AMG SL 55 säilyttänyt SL:n lempeän perusluonteen vai muuttunut kovaksi sportiksi? Palaamme siihen tarkemmin koeajojutussa.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat