23.4.2019

Maistiainen: Subaru Forester e-Boxer – viidennen kerran hiottu

Subaru Forester

Subaru Forester liikkuu nyt hybridivoimalinjan turvin.

Subaru Forester saapuu viidenteen sukupolveensa tutulla reseptillä: kaikkea on hiottu, mutta vallankumoukselle ei ole nähty tarvetta.

Suurin tekninen muutos löytyy auton voimalinjasta. Nyt ainoa moottorivaihtoehto on e-Boxeriksi nimetty hybridijärjestelmä, joka koostuu 150-hevosvoimaisesta 2-litraisesta bokserimoottorista ja 17 hevosvoiman sähkömoottorista. Vaihteisto on Subarun suosima portaaton Lineartronic, ja veto viedään tietysti neljälle pyörälle.

Hybridivoimalinja ei ajossa eroa suuremmin aiemmista Subaruista. Ahtamatonta moottoria saa edelleen kierrättää runsaaasti, pienen sähkömoottorin lisätehoa ei suuremmin huomaa. Voimakkaampi bensiinimoottori tai edes tehokkaampi sähkömoottori tekisi hyvää.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sukunäkö tallella

Subaru Forester

Ulkoa ja sisältä Forester on tuttua Subarua. Ulkoasu on saanut kromia ja lisää muotoja, mutta järin persoonalliseksi tai huomiota herättävän komeaksi autoa ei voi sanoa.

Sisätilat vaativat hetken tottumisen, nappeja ja painikkeita riittää paljon. Sijaintien oppimisen ja valikkologiikan omaksumisen jälkeen Forester tuntuu kotoisalta. Sen jälkeen alkaa arvostaa erinomaista näkyvyyttä ulos, josta kiitos suurelle lasipinta-alalle ja ohuille pilareille.

Tilat ovat avarat, ja takaistuimellakin matkaa erittäin mielellään.

Vaivaton

Ajoltaan Forester on vaivaton, tosin havainnot perustuvat nyt Kiinan markkina-alueen yksilöihin, joita on tuotu Eurooppaan muutama kappale koeajokäyttöön. Lopulliset kokemukset voivat muuttua, sillä varuste-erojen lisäsi Eurooppaan tuotavat Foresterit eroavat ainakin renkaiden (Kiinan autoissa Falkenit, Euroopan mallit tuodaan Bridgestonen renkailla) ja vaihteisto-ohjauksen osalta.

Subaru Forester

Alusta on jämäkkä, muttei epämukava. Ainakin kevyellä kuormalla se suodattaa töyssyt hienosti ja selvittää mutkat kallistelematta. Ohjaus ei yllä vastaaviin ylisanoihin, keskialueella on epämääräisyyttä ja tahmeutta, joka häiritsee suoraan ajoa.

Ensimmäiset Foresterit saapuvat Suomeen loppuvuodesta. Hinnat alkavat Base-mallin 44 393 eurosta ja päättyvät Summit-mallin 53 801 euroon.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat