Toyota Corolla Cross hybridi crossover SUV katumaasturi

Ajoneuvot Koeajo 17.10.2022

Maistiainen: Toyota Corolla Cross – Corollan perheautovuodet

Toyotalle Corolla Cross on tutun mallinimen neljäs koriversio. Uutuuscrossover myös tuntuu tutulta alkumetreistä alkaen.

Yaris Crossin jälkeen vuorossa on Toyota Corolla Cross. Japanilaisvalmistajalle kyseessä on Corollan neljäs koriversio farmarin, sedanin ja hatchbackin jälkeen, mutta toisaalta Crossilla on eniten erottautumistekijöitä muuhun ryhmään nähden.

Toyota Corolla Cross hybridi crossover SUV katumaasturi

Selkeästi perhekokoiseksi autoksi suunniteltu Corolla Cross tuo mukanaan hyvät tilat neljälle aikuiselle, mutta takaistuimen keskipaikkaa ei voi selkänojan muodon takia suositella pitkille matkoille. Myöskään 397 litran tavaratilassa ei ole moitittavaa. Vaikka Corolla Cross sijoittuu mitoissa melko lähelle C-HR:ää (esim. pituus 4,46 metriä vs. 4,36 metriä), on Corolla Cross tuntuvasti kookkaampi auto. C-HR kuitenkin jatkaa mallistossa, tarjoten sulavampia muotoja niitä kaipaaville.

Toyota Corolla Cross hybridi crossover SUV katumaasturi

Pinnan alla uutta on viidennen polven hybriditekniikka, jossa on panostettu sisäisten häviöiden minimointiin ja järjestelmän ripeämpään reagointiin. Polttomoottori on 2,0-litrainen ja järjestelmän kokonaisteho on 145 kW (197 hv). Voimalinja tulee aikanaan myös matalaan Corollaan mallipäivityksen myötä, mutta Cross ennättää markkinoille ensin. Nelivetomallissa taka-akselin sähkömoottorin puhtia on parannettu selvästi, joten periaatteessa järjestelmän pitäisi tukea autoa paremmin myös liikkeellelähdön jälkeen.

Toyota Corolla Cross hybridi crossover SUV katumaasturi

Ensimmäiset Toyota Corolla Crossit saapuvat Suomeen marraskuussa ja asiakasluovutuksien odotetaan alkavan joulukuussa. Auton ennakkomyynti on ollut käynnissä heinäkuusta ja malliston aloitushinta on 38 988 euroa etuvetoiselle Activelle.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat