Caravan 2018

Ajoneuvot Uutinen 4.10.2018

Matkailuajoneuvokauppa käy – slovenialaiset ja saksalaiset merkit kärjessä

Matkailuajoneuvoala kertoo syksyn saapuessa varovaisen positiivisia myyntiuutisia.

Vaikka syyskuu ei ollut edellisvuoden veroinen, on vuosi vielä plussalla.

Syyskuussa ensirekisteröitiin yhteensä 101 matkailuajoneuvoa, joka on 24 kpl viime vuoden vastaavaa ajankohtaa vähemmän. Tammi-syyskuun myyntimäärä on 1 705 kpl, joka on 81 kpl (5 %) edellisvuotta enemmän.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin syyskuussa 73 kpl, joka oli 12 kpl viime vuoden vastaavaan ajankohtaan vähemmän. Tammi-syyskuussa on matkailuautoja myyty 83 kpl enemmän (10,1 %) kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Adria Matrix

Slovenialainen Adria on edelleen eniten myyty matkailuautomerkki, saksalainen Sunlight toiseksi ja saksalainen Bürstner kolmanneksi eniten myyty matkailuautomerkki.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-syyskuun ajalla noin 29 %. Saksalainen Weinsberg on eniten myyty retkeilyautomerkki.

Matkailuvaunumyynti viime vuoden tasossa

Matkailuvaunuja merkittiin syyskuussa rekisteriin 28 kpl, joka on 12 kpl vähemmän kuin elokuussa 2017. Vuoden kokonaismyynti on nyt viime vuoden tasossa.

Lahti Caravan_Hobby Deluxe 2018 515 UHK

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Syyskuussa Lahdessa järjestetyn Caravan-näyttelyn vaikutus saattaa näkyä vielä viiveellä syksyn myyntitilastoissa. Vuosittainen tapahtuma on matkailuajoneuvoalan myynnillisesti tärkein ponnistus Suomessa.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry Kuvitus: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat