Ajoneuvot | Uutinen | 20.9.2018

Caravan 2018 – neljän päivän näyttely Lahdessa

Caravan 2018 avasi ovensa yleisölle tällä kertaa jo torstaina. Nelipäiväiseksi venynyt tapahtuma esittelee nousussa olevan matkailuajoneuvoalan parhaat palat.

Jaa artikkeli

Caravan 2018 kokoaa Lahteen jälleen matkailuajoneuvoalan tärkeimmät toimijat. Esillä on lähes kolmesataa tulevan kauden ajoneuvomallia, eikä tarvikkeita ja palvelujakaan ole unohdettu näyttelykokonaisuutta koottaessa, jota voi huoletta luonnehtia entistä monipuolisemmaksi.

Tapahtuman puitteeet tarjoaa tuttuun tapaan Lahden Messut. Neljän päivän aikana tapahtuma levittäytyy myös messuhallin seinien ulkopuolelle.

Caravan 2018

SF-Caravan Lahden seudun järjestämä perinteinen yhteistapaaminen, yöpymiset läheisillä leirintäalueilla ja lähialueilla sekä päivävierailut matkailuajoneuvoilla keräävät messuviikonlopuksi Lahden seudulle yli 2500 matkailuauto- ja vaunukuntaa ympäri Suomea.

Messutapahtumassa vierailee vuosittain noin 18 000 kävijää ja Lahden kaupunkikuvassa se näkyy yli viikon verran, joten ei ihme, että näyttelyä pidetään yhtenä alan tärkeimmistä, ellei peräti tärkeimpänä.

Ala nousuvireessä

Lukujen valossa matkailuajoneuvoala voi hyvin. Myös vuosia alavireestä kärsinyt matkailuvaunukauppa on piristynyt.

– Lievä positiivinen kehitys jatkuu, vahvistaa Matkailuajoneuvotuojat ry:n toiminnanjohtaja Antti Siljamäki.

Caravan 2018_Antti Siljamäki

Vaikka edelleen ollaan kaukana huippuvuosien myyntiluvuista, on suunta vakaasti nousujohteinen.

– Suurten heilahdusten sijaan rauhallinen kasvu on myös alan toive.

Matkailuajoneuvoala elää trendien mukana. Tällä hetkellä suuntaus on puoli-integroiduista retkeilyautoihin. Myös 1980 ja 1990 -lukujen VAN-trendi tekee paluuta, joten hieman retkeilyautoa suuremmassa kokoluokassa myös tarjonta kasvaa.

Kiinnostusta riittää myös pieniä matkailuvaunuja kohtaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että perinteinen Poksi saa kilpailijoita monesta suunnasta.

Caravan 2018

– Pieni on nyt pop, mutta nähtäväksi jää, pysyykö näin myös jatkossa.

Suomi on markkina-alueena myyntivolyymien valossa jokseenkin pieni, mutta vire on positiivinen myös suurissa matkailuajoneuvomaissa. Saksassa kasvua on kirjattu edelliseen vuoteen 10% ja Norjassakin 6,6%.

Matkailuajoneuvot ovat vaunuja suositumpia lähes kaikkialla Euroopassa.

Miksi lähteä Lahteen?

Erikoismessuilla tehdään myös ostopäätöksiä. Osa mukana olevista jälleenmyyjistä arvioi tekevänsä Lahden näyttelyn yhteydessä jopa viidenneksen vuoden kaupoista, joten tapahtuman kaupallista merkitystä ei sovi arvioida alakanttiin.

Caravan 2018

Osa syy kaupalliseen menestykseen ovat myös messutarjoukset. Parhaassa tapauksessa onnistuneet messukaupat säästävät ostohousujen taskuun tuhansia euroja.

– Syksyllä syntynyt ostopäätös varmistaa myös sen, että saa kyseisen mallivuoden ajoneuvon. Kiintiöt täyttyvät nopeasti, Antti Siljamäki muistuttaa.

Uutta ja erikoista tarjolla

Uutuuksien joukossa nähdään muun muassa Mercedes-Benz Sprinterin uuden alustan pohjalle toteutettu Hymer-matkailuauto, kaksikerroksinen matkailuvaunu sekä 50-lukua henkivä retrovaunumallisto.

Caravan 2018

Caravan-messuilla on nähtävillä myös Concorden ja Morelon suuret maantieristeilijät ja Kaben kaksikerroksinen matkailuvaunujättiläinen.

Caravan 2018

Lähinnä raskaamman kaluston saralla ansioitunut MAN loikkaa Knausin kanssa uudelle pelikentälle. Yhteisponnistuksena syntyneen matkailuauton saa jatkossa myös nelivetoisena.

Caravan 2018

Tarvikepuolella esitellään muun muassa kompakti ulkokeittiön sisältävä telttaperävaunu, joka muuntuu varustelemalla lähes huvilaksi, sekä Dometicin oivallinen jääkaappipakastin, joka avautuu uraauurtavasti kahdesta suunnasta.

Caravan 2018

Julkaisemme messuvieraan täsmävinkit perjantaina 21.9.

Caravan 2018

erikoisnäyttely järjestetään Lahden Messukeskuksessa 20.-23.9.2018.

Avoinna torstaina klo 12-18, perjantaina ja lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.

Yhteistyössä Matkailuajoneuvotuojat ry:n kanssa toteutettava Caravan on Suomen suurin matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden erikoisnäyttely, jossa tehdään merkittävä osa alan vuosittaisesta kaupasta.

Lisätietoja tapahtuman verkkosivulta.

Jaa artikkeli

Keskustelu