Caravan 2018_Concorde Centurion 1165 GSI

Ajoneuvot 22.9.2018

Concorde Centurion 1165 GSI – 727 000 euron matkailuautounelma

Caravan-messujen komein ja kallein matkailuauto löytyy odotetusti Concorden mallistosta. Concorde Centurion 1165 GSI -jättiläinen on täyttä luksusta keulasta perään asti.

Jo edellisvuonna lähtemättömän vaikutuksen tehnyt Concorde on matkailuautovalmistajana tyystin omalla tasollaan, kuten Lahden Caravan-näyttelyyn tuotuun Centurion 1165 GSI -malliin tutustumalla voi huomata.

Caravan 2018_Concorde Centurion 1165 GSI

Näyttelyn arvokkain matkailuajoneuvo on kuin luksusjahti kuivalla maalla. Tosin se kulkee vertailukohtaansa paremmin maantieolosuhteissa, mutta laatu ja tyyli on kiistatta saman suuntainen. Harvasta asunnostakaan löytyy vastaavaa kattausta.

Ei siis ihme, että Centurion on nostettu valmistajansa lippulaivamalliksi.

Jättimäiset mitat

Matkailuautoksi Concorde Centurion 1165 GSI on kunnioitettava myös kooltaan. Pituutta sillä on lähes 12 metriä, leveyttä 2,5 metriä, johon oman lisänsä tuo messuauton slide out-osa, ja korkeuttakin muutamaa senttiä vaille neljä metriä.

Moottori tarjoaa 350 kW tehon (476 hv). Suurin sallittu kokonaismassa on noin 18 000 kiloa, joka mahdollistaa lähes 2 200 kilon kuorman kyytiin lastaamisen.

Caravan 2018_Concorde Centurion 1165 GSI

Parhaiten tilat soveltuvat kahdelle matkalaiselle. Vieraiden kestitsemiseenkin tilaa piisaa, mutta ennen yöpuulle käymistä vieraat on syytä häätää toisaalle, ettei isäntäväen tarvitse tinkiä luksuksestaan.

Iltaunisen onneksi makuutilat ovat niin kaukana oleskelutiloista, ja väliin on rakennettu myös kylpyhuone, että oleskelutiloista kantautuvat keskusteluäänet eivät häiritse, vaikka vieraat viipyisivätkin.

Caravan 2018_Concorde Centurion 1165 GSI

Tarjolla on integroitu sekä puoli-integroitu versio sekä lähes loputtomat varustelumahdollisuudet. Todennäköisesti autoon rakennetaan vaikka sauna, jos asiakas niin haluaa.

Caravan 2018_Concorde Centurion 1165 GSI

Virallisella lisävarustelistalla sellaista ei vielä ole, mutta unelmia toteutettaessa se tuskin muodostuu esteeksi, jos loppuhintaa laskettaessa rahasta ei tarvitse vääntää liiemmin.

Auto autossa

Kuten aiempina vuosina on nähty, sopii kookkaan Concorden kyytiin myös pikkuauto omaan talliinsa.

Caravan 2018_Concorde Centurion 1165 GSI

Ratkaisu mahdollistaa kaupunkiseikkailun sekä majoitusalueen lähitienoon vaivattoman tutkimisen, kauppareissuista ja muista välttämättömyyksistä puhumattakaan.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat