Ajoneuvot 1.11.2018

Mercedes-Benz A-sarja nousi Vuoden Auto Suomessa 2019 -kilvan finalistiksi

Maahantuoja: vahvuuksina digitaalisuus, moottorit ja ajodynamiikka.

Vuoden auto Suomessa 2019 -kilvassa finaaliin pääsystä mitteli peräti 30 automallia. Kiinnostavien uutuuksien joukosta suomalaiset auto- ja liikennetoimittajat äänestivät finaalikuusikkoon seuraavat automallit: Mercedes-Benz A-sarja, Ford Focus, Kia Ceed, Škoda Karoq sekä Volvo-mallit XC40 ja V60.

Henkilöautojen lehdistöpäällikkö Pekka Koski Mercedes-Benzien maahantuoja Veholta on tyytyväisillä mielin ja kertoo, mitkä ovat oman automallin vahvuudet.

– Uusi A-sarja on kompaktiluokan uusi mittapuu digitaalisuuden, autonomisen ajamisen, moottorien ja ajodynamiikan osalta.

Koski taustoittaa asiaa myös laajemmasta näkökulmasta.

– Mercedes-Benz työllistää Suomessa useita tuhansia henkilöitä ja on näin näkyvä osa kansantaloutemme kasvutarinaa. Hinnoiltaan uusi A-sarja osuu isoon segmenttiin, joten yhä useammalla suomalaisella on mahdollisuus ajaa Suomessa valmistetulla premium-autolla.

Ansiosta ovat muillakin autofinalisteilla, mutta mitkä autot Koski nostaisi kärkikolmikkoon?

– Mercedes-Benz A-sarja, Ford Focus ja Škoda Karoq, Koski listaa.

Vuoden auto Suomessa 2019 -äänestyksestä vastaavat suomalaiset auto- ja liikennetoimittajat. Voittajaksi nouseva automalli julkistetaan 9.11 Auto- ja liikennegaalassa Messukeskuksessa Helsingissä.

Teksti ja kuva: Moottorin työryhmä

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat