Mercedes-EQ EQS SUV Mercedes-Benz mersu sähköauto katumaasturi edustus luksus

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 28.2.2023

Mercedes merkittävään yhteistyöhön Googlen kanssa – pyrkii saavuttamaan Teslan etumatkan

Mercedes-Benz on tehnyt merkittäviä sopimuksia kumppaneidensa kanssa tulevaisuutta silmällä pitäen.

Autovalmistajat kisaavat yhä kuumemmin siitä, miten sähköautojen toimintamatkat, autonomisen ajamisen valmiudet ja muut suorituskykyyn liittyvät ominaisuudet saadaan hoidettua ja optimoitua esimerkiksi langattomien OTA-päivitysten avulla autoissa nyt ja tulevaisuudessa.

Tesla on ollut näissä asioissa pioneeri aiemmin, mutta nyt kiinalaiset ja saksalaiset autovalmistajat tekevät töitä hartiavoimin saadakseen kurottua Teslan etumatkaa kiinni. Kaikenlainen digitaalisuus kuitenkin yleistyy autoissa kovaa vauhtia, esimerkiksi Mercedeksen seuraava E-sarja on täynnä älyä.

Saksalainen Mercedes onkin ilmoittanut nyt lyövänsä hynttyyt yhteen amerikkalaisen Googlen kanssa. Reuters kertoo, että Mercedes on ilmoittanut aloittavansa navigointipalveluita koskevan yhteistyön Googlen kanssa. Mercedes kertoo, että he varustavat jokaisen autonomisen ajon valmiuksilla olevan auton ”supertietokoneen kyvykkyyksillä”.

Muitakin sopimuksia anturiteknologiasta

Kun autonomiset ajo-ominaisuudet varustetaan supertietokoneen kyvykkyyksillä, tähän tarvitaan myös edistyksellistä anturiteknologiaa. Samaan syssyyn Mercedes kertookin, että se on tehnyt valtavan, miljardien arvoisen sopimuksen Luminar Technologies -yrityksen kanssa, joka toimittaa edistyksellistä sensoritekniikkaa, esimerkiksi lidareita Mercedekselle.

Mercedes omistaa Luminar Technologies -yrityksestä pienen osuuden. Autojen autonominen ajaminen ei onnistu ilman lidareita ja niitä täytyy olla yhdessä autossa vähintään kaksi, jopa neljä kappaletta. Lidar toimii tutkan tapaan, mutta käyttää lasersäteitä muodostaakseen ”kuvan” siitä, mitä auton ympärillä tapahtuu. Lidar tulee sanoista light detection and ranging.

Mercedes on tehnyt läheistä yhteistyötä vuodesta 2020 alkaen myös puolijohdevalmisteisiin erikoistuneen kumppaninsa Nvidia Corpsin kanssa. Tämä on merkittävää yhteistyötä Mercedeksen tavoitteissa ja nyt yhtiöt ovat päässeet sopuun yhtiöiden yhteistä liiketoimintaa koskevasta tulonjaosta.

Lähde Reuters, Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat