Merkkien Merkki 2016

Ajoneuvot Autonäyttely Uutinen 19.11.2016

Merkkien Merkki Suomessa – Lexus juhlii jälleen

Tuulilasi-lehden vuosittain julkaisema Merkkien Merkki -tutkimus luotaa autonomistajien tyytyväisyyttä omaan ajoneuvoonsa. Tänä vuonna potin korjasi jälleen kerran Lexus.

Tuulilasin teettämän Merkkien Merkki -tutkimuksen voittaja julkistettiin Auto 2016 -tapahtumassa lauantaina 19.11.

Jo 19 kertaa toteutetussa tutkimuksessa viiden parhaan joukkoon mahtui tällä kertaa Audi, Lexus, Škoda, Toyota ja Vuoden Auto Suomessa 2017 -kisassa menestynyt Volvo. Kärjen kesken käydyn kamppailun tiukkuudesta ei julkistustilaisuudessa kerrottu tarkemmin, mutta voittopokaalin pokkasi virallisen linjansa mukaan täydellisyyteen pyrkivä Lexus.

Merkin menestys Tuulilasin tutkimuksessa ei ole varsinaisesti yllätys. Voitto oli nimittän Lexukselle peräti kahdeksas.

Merkkien Merkki -tutkimus kartoittaa eri automerkkien omistajien tyytyväisyyttä omaan autoonsa sekä kyseisen merkin palveluverkoston tarjoamiin palveluihin. Vuonna 2016 kerätty aineisto pohjautui julkistamistilaisuudessa kerrotun mukaan yli 9 000 autoilijan vastauksiin. Vastausten määrä on pysytellyt 10 000 tuntumassa myös edellisinä vuosina.

9 000 vastausta ja 200 kysymystä

Tutkimuksen haastattelupatteristo on kattava ja kerryttää runsaan paketin tutkimuksessa hyödynnettävää tietoa, sillä osallistujat vastaavat lähes 200:n omaa autoaan koskevaan kysymykseen.

– Tutkimus antaa hyvän kuvan siitä, miten eri merkit suorituvat ja miten koko myyntiorganisaatio toimii, Tuulilasin testaustoimintaa luotsaava Ossi Oikarinen arvioi.

Lexuksen kannalta voitto oli mieluinen.

Merkkien Merkki 2016

– Pienelle brändille voitto on iso asia. Arvostamme tätä korkealle, Lexusta Suomessa johtava Heikki Laukkanen kertoo.

Voiton taustalla on monta tekijää. Suurin kiitos lankeaa asiakaat huomioivalle brändille. Seuraavaksi luvassa on perinteiset juhlat.

– Meillä on hienot tuotteet ja voittoa juhlitaan asiaankuuluvalla tavalla.

Jos Laukkasen kiitospuhetta on uskominen, pääsee ”poika” saunaan ja sen päälle nautitaan kuohuvaa mahdollisesti vielä tänään.

Jos kiekkojuhlatyyliä ei sovelleta, varmaa on ainakin se, että voiton kunniaksi nautitaan kakkukahvit asiakkaiden kanssa merkin toimipisteessä Kaivokselassa lähitulevaisuudessa.

Merkkien Merkki 2016

Messuilla malliston terävin viisikko

Viikonlopun aikana Lexuksesta kiinnostuneille tarjoutuu hyvä tilaisuus tutustua merkin tärkeimpiin malleihin Auto 2016 -tapahtumassa. Messuosastolla esitellään kompakti CT 200h, sporttisedan IS 300h, näyttävä coupé RC 300h ja crossoverit NX 300h ja RX 450h.

Lexus Merkkien Merkki 2016

Koeajettavana ovat mallistosta IS 300h, RC 300h, NX 300h ja RX 450h.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat