Michelin Pilot Sport 4

Ajoneuvot Esittely 15.3.2016

Michelinin rengasuutuus – suorituskykyä urheilulliseen ajoon

Michelinin uusin high performance -rengas tottelee nimeä Michelin Pilot Sport 4.

Michelinin rengasuutuus kesäkaudelle tarjoaa valmistajan mukaan urheilulliseen ajoon sopivaa suorituskykyä, turvallisuutta ja ajonautintoa. Myös käyttöiän luvataan olevan entistä pidempi, ainakin saman mallisarjan edeltäjään verrattuna. Uutuus on nimeltään Michelin Pilot Sport 4.

Valmistajansa mukaan Michelin Pilot Sport 4 kuuluu mukaan uuden sukupolven high performance -renkaisiin, joissa turvallisuus yhdistyy ajonautintoon. Renkaan rakenne, sen materiaalikoostumus ja innovatiivinen pintakuvio on suunniteltu toimimaan niin, että rengas mukautuu tarkasti ajoalustaan.

Taustalla kilparengasteknologiaa

Uutuusrengas on kehitetty Michelinin muun muassa Formula E-sarjassa käytettävien ratakilparenkaiden pohjalta. Ohjausvasteen luvataan olevan nopea ja täsmällinen ohjausvaste.

Michelin Pilot Sport 4

Valmistajan Dynamic Response -teknologia perustuu aramidin ja nailonin hybridimateriaalista koostuvaan vyökerrokseen, joka takaa optimaalisen ohjautuvuuden ja vasteen.

Kevyt komposiittimateriaali on erittäin tiheää ja viisi kertaa terästä vahvempaa.

Keskipakoisvoimat ovat Michelinin kertoman mukaan hyvin hallinnassa ja renkaan kontaktipinta ajoalustaan pysyy vakiona suurillakin nopeuksilla.

Suorituskykyä märällä

Uutuuden kehitystyössä on huomioitu myös jarrutuspito märällä. Funktionaalisia elastomeereja ja silicaa sisältävä kumiseos on uusi. Se parantaa valmistajan mukaan renkaan suorituskykyä märällä ajoalustalla. Pintakuvion leveät pitkittäisurat poistavat tehokkaasti vettä renkaan alta.

Uuden kumiseoksen vaikutuksesta myös renkaan käyttöikä on pidempi ja vierintävastus alhaisempi kuin edeltävän sukupolven renkaalla. Tämä auttaa osaltaan alentamaan myös polttoaineenkulutusta.

Michelin Pilot Sport 4 tulee markkinoille kaikkiaan 19 eri rengaskoossa. Tuumakoot asettuvat välille 17– 19. Kaikki koot ovat myynnissä vuoden 2016 aikana, suurin osa jo nyt.

Lähde ja kuva: Michelin

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat