Michelin X-Ice North 4 Nastarengastesti talvirengastesti

Ajoneuvot Nastarenkaat Rengastesti Renkaat Talvirenkaat Testit 18.9.2018

Moottorin suuri talvirengastesti: Michelin X-Ice North 4 pitää jäällä parhaiten

Michelinin uutuusrenkaassa on selvästi enemmän nastoja kuin kilpailijoilla. Jääpito onkin sen mukainen, mutta sulalla kelillä ranskalaisrengas antaa hieman tasoitusta muille nastarenkaille.

Michelin toi tänä vuonna markkinoille uuden talvirenkaan X-Ice North 4:n, jossa on ennätykselliset 250 nastaa rengasta kohti. Se on yli tuplasti edeltävään 96-nastaiseen X-Ice North 3:een verrattuna, ja myös huomattavasti enemmän kuin 130–190-nastaisilla kilpailijoiden renkailla.

Yksi Moottorin tämän syksyn rengastestin jännitysmomenteista olikin se, tuoko Michelinin huima nastamäärä kilpailijoita paremman jääpidon, ja toisaalta aiheuttaako tämä ongelmia muilla ajoalustoilla – etenkin märällä sekä kuivalla asvaltilla, joilla nastarengas on perinteisesti heikoimmillaan.

Nastojen lukumäärä ei luonnollisesti suoraan johda parempaan pitoon, mutta on yksi tärkeä osatekijä yhdessä renkaan rakenteen, kumiseoksen sekä kulutuspinnan kuvioinnin kanssa.

Paljaalla pinnalla kompromisseja

Testimme perusteella nastojen määrällä todella on merkitystä, sillä Michelin sijoittui kärkeen kaikissa jäällä tehdyissä kokeissa – niin jarrutuksessa, kiihdytyksessä kuin ajettavuutta testaavissa käsittelykokeissa.

Nastarengastesti

Myös lumikokeissa Michelinin pito oli testin parhaita: tällä osa-alueella rengas sijoittui kahdeksan nastarenkaan joukossa kolmannelle tilalle. Michelin X-Ice North 4:ää voi kaiken kaikkiaan luonnehtia liukkaalla erityisen rauhalliseksi ajettavaksi.

Sen sijaan sulalla kelillä, siis märällä ja kuivalla asvaltilla, Michelin joutui antamaan enemmän tasoitusta testin parhaille renkaille. Jarrutuksessa ranskalaisrengas pärjää vielä yllättävän hyvin, mutta akilleenkantapää piilee ajettavuudessa, erityisesti märällä asvaltilla. Vaatimattoman sivuttaispidon ohella ajettavuutta vaivaa tunnottomuus.

Asvalttikokeiden kokonaissijoituksessa Michelin sijoittuu kuudenneksi, eli ei toki ole koko joukon huonoin, mutta silti lähempänä häntäpäätä kuin kärkeä. Kiteytettynä: X-Ice North 4 on perinteisen tyyppinen nastarengas heille, jotka kaipaavat renkaaltaan ennen kaikkea maksimaalista jääpitoa.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat