Ajoneuvot | Moottoripyöränäyttely | 6.2.2017

MP-messut 2017 jälkipyykki: Rakkaus moottoripyöräilyyn elää

Pohjoismaiden suurimmassa moottoripyöränäyttelyssä vieraili viikonlopun aikana 59 000 moottoripyöristä kiinnostunutta kävijää.

Jaa artikkeli

Viikonlopun MP-messujen jälkipyykki on pesty ja tapahtumalle puitteet tarjonneen Messukeskuksen mukaan kerätty palaute on positiivista kautta linjan. Peräti 93 prosenttia näyttelyvieraista koki tapahtuman onnistuneeksi. Erityiskiitosta sai näyttelyn ilmapiiri.

Kävijöitä tapahtuma onnistui houkuttelemaan läheltä ja kaukaa. Peräti 70 prosenttia vieraista saapui pääkaupungin ulkopuolelta. Euroopan suurimman sisäkoeajoradalla ajettiin kolmen messupäivän aikana peräti 1246 koeajoa.

Mp 2016 koeajo Messukeskus

Ensi vuonna uudestaan

TNS Kantarin toteuttaman kävijätutkimuksen mukaan kävijöistä peräti 91 prosenttia kertoi tulevansa myös ensi vuonna MP-messuille. Uuden moottoripyörän hankinta seuraavan kolmen vuoden sisällä oli mielessä noin joka neljännellä kävijällä.

Kävijätutkimus kertoo hieman yllättäen myös sen, että messuvieraista huomattava osa ei vielä aja moottoripyörällä, mopolla tai skootterilla. Motoristeja paikalla oli hieman yli puolet, eli 58 prosenttia.

MP17

Kävijöistä, joilla ei kaksipyöräistä kulkupeliä vielä ole, 18 prosenttia harkitsi sellaisen hankkimista.

TNS Kantar haastatteli tapahtuman aikana 300 kävijää.

– Tuntuu että intohimo moottoripyöräilyä kohtaan ei ole hiipunut, vaan pikemminkin päinvastoin, Teknisen Kaupan Liiton asiamies Hannu Kyyhkynen kertoo.

Petrol Circus ja Miss MP

Petrol Circuksen rakennettujen pyörien palkinnot jaettiin lauantaina. Custom-luokan ykköspalkinnon voitti Petri Marila Harley-Davidson Sportsterillaan ja Street-luokan ykköspysti meni Mika Hellstenin Yamaha V-Max Twin Turbolle.

Classic-luokassa voiton sai Janne Heikkilän Kawasaki SR 650 Cafe ja Open-luokan ykkönen oli Jusa Annevirta Honda Zoomerillaan. Annevirta palkittiin myös Nuori Rakentaja-kunniakirjalla.

Tuomariston valinta oli Juha Rouhun Harley-Davidson Hard Soup ja näyttelyn parhaaksi pyöräksi valittiin Custom-luokassakin palkittu Petri Marilan H-D Sportster.

Miss MP17:ksi valikoitui Pertunmaalainen Alina Voronkova, joka oli myös näytteilleasettajien suosikkityttö.

Miss Mp2017

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi sijoittui Porvoolainen Julia Pulkkinen ja toiseksi perintöprinsessaksi Eevi Savo Helsingistä.

Miss Mp2017

Kisa oli tänä vuonna poikkeuksellisen tiukka, voittajan ja ensimmäisen perintöprinsessan välillä oli eroa vain kaksi pistettä. Kauniin ulkomuodon lisäksi kilpailijoilta vaadittiin luonnetta sekä prätkä-henkistä asennetta.

Kaksintaistelussa kylmää kyytiä

Moottoristakin tutun MP-Maailman Janne Huhtalan sekä Nettimoton Tuomas Rajalan keskinäinen pyörän rakentelukisa kääntyi lopulta Rajalan Yamaha MT-01:en voittoon.

Yleisö sai äänestää parempaa pyörää messuviikonlopun ajan Facebookissa ja panoksena kisassa oli häviäjän mopomatka Rovaniemeltä Helsinkiin talvisäässä. Jannelle on siis näillä näkymin luvassa kylmää kyytiä ennen varsinaisen ajosesongin alkua.

Seuraavan kerran moottoripyöriä nähdään Messukeskuksessa Suuressa koeajopäivässä Prätkällä töihin -päivänä 2.6.2017.

Teksti: Sami Puskala ja Antti Hentinen, Kuvat: Roman Razinkov ja Messukeskus, Lähde: Messukeskus

Jaa artikkeli

Keskustelu