Adam, Karl ja Cascada poistuvat

Ajoneuvot Uutinen 11.10.2018

Muutoksen tuulia Opelilla: Adam, Karl ja Cascada poistuvat 2019

Jos tähtäimessä on ollut pikku- tai avoauto Opelilta, kannattaa toimia vielä kun voi. Adam, Karl ja Cascada nimittäin poistuvat merkin mallistosta ensi vuonna.

Opelin pitkässä historiassa siirtyminen General Motorsin alaisuudesta ranskalaiskonserni PSA:n osaksi on vielä tuore tapaus, joten mallistossa riittää edelleen askarreltavaa.

Saksalaisvalmistaja ilmoitti nyt, että se ei suunnittele seuraajia GM-pohjaisille pikkuautoille Adam ja Karl, kun niiden tuotanto päättyy ensi vuonna. Mallit puolestaan lainasivat nimensä itse Adam Opelilta ja tämän pojalta Karlilta. Samalla myös malliston avoauto, Cascada, jää unholaan.

Opel Karl Rocks

Opel Karlin Rocks-versio

Nykyisestä mallistosta Crossland X ja Grandland X perustuvat jo valmiiksi PSA-yhteistyön hedelmiin ja 2019-2020 mallistoon saapuu Peugeot 208:n kanssa kehitetty uusi Opel Corsa. 2020 mallistossa nähdään myös Mokka X:n seuraaja, jonka odotetaan siirtyvän kauemmas nykyisestä Crosslandista. Opel pyrkii kasvattamaan katumaastureiden myyntiosuutta entisestään seuraavan kolmen vuoden aikana. 2020 mallistoon saapuu lisäksi uusi Vivaro-pakettiauto.

Malliston ja valmistuksen yksinkertaistaminen auttaa Opelia keskittymään volyymimalleihin ja uusiin PSA-pohjaisiin autoihin. Samalla helpottuu malliston saaminen tulevien hiilidioksidirajojen mukaiseksi. Alkuvuoden aikana Euroopassa Corsa yksin myi kolme kertaa enemmän kuin Karl ja Adam yhteensä, joten lukujen valossa pikkuautovalikoiman yksinkertaistaminen on ymmärrettävää.

Adam, Karl ja Cascada poistuvat

Vähälle huomiolle jäänyt Opel Cascada -avomalli poistuu 2019.

Nykyisen Mokka X:n lisäksi Opelin mallistossa jatkavat General Motors -pohjaisista valtavirtamalleista Astra ja Insignia.     Opelilta ei kommentoitu huhua, että Rüsselsheimissa alettaisiin rakentamaan Grandland X:n yläpuolelle sijoittuvaa katumaasturia lähivuosina. Itse Grandland X saanee lataushybridiversion ensi vuonna ja samalla nähtäneen facelift sekä seitsemänpaikkainen versio. 2024 mennessä täys- ja hybridisähköistyksen pitäisi käsittää koko mallisto.

Lähde: Automotive News Kuvat: Moottorin arkisto, Opel

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Opel

Kaikki koeajot

Uusimmat