Ajoneuvot | Uutinen | 23.7.2018

Seuraava Peugeot 208 ja Opel Corsa: mukana myös sähkö

Opelilla terästetty PSA-ryhmä julkaisee ensi vuonna Peugeot 208:n ja Opel Corsan uudet mallipolvet. Kompaktit kaupunkiautot nähdään pian tämän jälkeen myös sähköisinä versioina.

Jaa artikkeli

Opel Corsa ja Peugeot 208 uudistuvat ensi vuonna. PSA-ryhmään hiljattain liittyneellä Opelilla suunnittelutoimiston valot ovat palaneet ahkerasti, sillä uuden sukupolven Corsa siirtyy jo aiempien tietojen mukaisesti PSA:n CMP-pohjarakenteelle.

CMP-pohjarakenne tullaan näkemään myös Peugeot 208:n ja syksyllä paljastettavan DS:n uuden automallin pinnan alla. Mielenkiintoiseksi pikkuautojen uudistumisen tekee se, että CMP-rakenne mahdollistaa myös sähkövoimalinjan käytön. Sähköversio kulkee nimellä e-CMP, johon perustuvat Peugeot 208 ja Opel eCorsa tullaan näkemään vuoden 2020 tienoilla.

Sisäpiirilähteiden mukaan 208:n ja eCorsan sähköinen voimalinja riittää yli 300 kilometrin toimintamatkaan. Autoilla tulee myös olemaan yhteisistä perusrakenteista huolimatta selkeästi oma luonne. Esimerkiksi uusi 208 tulee saamaan Peugeotin isommista malleista tutun i-Cockpit-ohjaamoratkaisun. Vauxhall-faneja ilahduttanee puolestaan, että myöskään Opelin brittiläistä versiota ei ole unohdettu.
– Opel pysyy saksalaisena ja Vauxhall pysyy brittiläisenä, Opelin toimitusjohtaja Michael Lohscheller kertoi AutoExpressille.

Brittilähteet kertovat myös, että uuden Peugeot 208:n kuuma GTi-malli tulisi tarjolle myös sähköisellä sporttivoimalinjalla, perinteisen moottorivaihtoehdon säilyessä rinnalla.

Lähteet: AutoExpress, Evo Kuva: Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Keskustelu