Nissan e-Power

Ajoneuvot Uutinen 17.5.2017

Nissan harkitsee e-Power-hybridejä myös Japanin ulkopuolelle

Nissan e-Power on kohonnut myyntihitiksi Japanissa, joten akkuja saatetaan ladata bensiinillä täälläkin.

Nissan esitteli marraskuussa e-Power-hybriditekniikan Japanissa myytävään Noteen. Nyt yllättäväksi myyntimenestykseksi kotimaassaan kohonnutta voimalinjaa harkitaan myös muualle.

Nissan haastaa Toyota Priuksen aseman hybridikuumeisessa Japanissa e-Power-voimalinjallaan, jonka perusteet ovat tutut esimerkiksi Opel Amperasta. 1,2-litraista 3-sylinteristä bensiinimoottoria käytetään vain akkujen lataamiseen. Erikoiseksi Nissan e-Powerin tekee se, että sitä ei myöskään voi ladata sähköpistokkeesta. Kyseessä todella on sähköauto, joka toimii ainoastaan bensiinillä.

Nissan Note e-POWER

Nissanin mukaan ratkaisu säästää polttoainetta, sillä bensiinimoottori voi toimia aina optimaalisella kierrosalueella sähkön tuottamiseksi, eikä sen tarvitse kiihdytellä ja hidastella auton liikkeiden mukana. Valmistajan mukaan hybridi-Note viekin vain 3,05 litraa per 100 km japanilaisella kulutussyklillä mitattuna. Vertailun vuoksi ladattava Prius PHV saavuttaa Japanissa 2,69 l/100 km ja tavallinen Prius 2,45 l/100 km.

– Tämä on tekniikkaa, joka selkeästi sopisi Japanin ulkopuolelle avainmarkkinoillemme. Harkitsemme sähköistämisen edistämistä, emme vain täyssähköautoilla, vaan myös tällä e-Power-teknologialla, linjasi Nissanin maailmanlaajuisesta myynnistä ja markkinoinnista vastaava Daniele Schillaci Shanghain autonäyttelyn yhteydessä.

Nissan e-Power

Schillac oli kuitenkin vaitonainen mahdollisista kansainvälistymissuunnitelmista, uskoen kuitenkin tekniikan puhuvan puolestaan Japanin ulkopuolellakin.
– Kun teknologia on suosittua, meille on luontaista etsiä sille jotain hiukan lisää.

Nissan e-Power

Nissan Note e-Power on saanut Japanissa jo Nismo-varustetasonkin.

Lähde: Automotive News Kuvat: Nissan

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat