FinnSec19 - Road Rescue -pelastusnäytös

Ajoneuvot Päivän kuva 3.10.2019

Päivän kuva: katto pois, apu on tulossa

FinnSec 2019 on käynnissä Helsingin Messukeskuksessa ke-to 2. – 3.10.2019 ja Suomen Palopäällystöliitto ry järjestää tapahtuman aikana useita Road Rescue –näytöksiä.

Pelastajat poistavat Renault Kadjarin koko katon tehdäkseen tilaa potilaan pelastamiseksi. Kyseessä on onneksi simuloitu tilanne FinnSec 2019 turvallisuusteknologian ja -palveluiden foorumilla Helsingin Messukeskuksessa. Tämä on tapahtuman molempina päivinä ( 2. – 3.10.2019) useampaan otteeseen käytävä Road Rescue -koulutus ja yleisölle se näyttäytyy esityksenä.

Tapahtuman yhteydessä järjestettävään Road Rescue -koulutukseen kuuluu kuusi rastia, joista vierailimme kuvassa yhdellä. Tämä käsittelee potilaan poistamista vaurioituneesta modernista pyörillään seisovasta ajoneuvosta onnettomuuden jälkeen. Erilaisia vaihtoehtoja ja niihin yhdistyviä ratkaisuja on monta, joten ne pyritään käymään tässä simulaatiossa mahdollisimman monipuolisesti läpi.

Työkalut ovat järeitä ja voimakkaita. Nykyään nekin ovat silti johdottomia ja jopa yllättävän hiljaisia, joten suurimman melunlähteen aiheuttavat auton paukkuen pettävät turvarakenteet. Oikeiden työkalujen ja -menetelmien avulla auto aukeaa kuin anjovispurkki.

Tällä kertaa kärkyimme kamerat kovana kaikkia tapahtuman vaiheita, sillä kyseessä oli myös yleisölle tarkoitettu esitys. Todellisessa tilanteessa tulee toimia toisin. Onnettomuuspaikalla ei kuulu kaivaa kännykkää kuvaamista varten esille.

Teksti ja kuva: Henri Posa

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat