Ajoneuvot Uutinen 28.11.2015

Päivän kuva: vuosikymmenten punaiset unelmat

Ferrarin superautot kuvastavat unelmia kolmelta eri vuosikymmeneltä.

Ferrari. Pieni italialainen autonvalmistaja on noussut urheiluautomaailman käsitteeksi. Maranellon punaiset ovat monille tuttuja julisteista ja pienoismalleista, mutta liikenteessä Ferrareita tapaa harvoin.

Kolmen vuosikymmenen kruununjalokivet näkee yhdessä paikkaa vain museoissa. Ferrari on tavannut esitellä kerran vuosikymmeneen lippulaivamallin, johon merkin kaikki osaaminen tiivistyy.

Paivankuva_Ferrari_LA-1

Kahdeksankymmentäluvulla se oli kevyt ja kesyttämätön F40 (vasemmalla ylhäällä). Vuonna 1987 esitelty tuplaturboahdetulla V8-moottorilla varustettu tykki oli ensimmäinen tuotantoauto, joka kykeni ylittämään 200 mailin, eli 320 kilometrin tuntinopeuden.

Kaksituhattaluvulla Italian ylpeys oli futuristisen pelkistetysti muotoiltu V12-superauto: yrityksen perustajan mukaan nimetty Ferrari Enzo (vasemmalla alhaalla). 660 hevosvoiman turvin Enzo kykeni peräti 355 kilometrin tuntinopeuteen.

Maranellon tuorein on Enzoakin ylpeämmin nimetty LaFerrari (oikealla). Auto kuvastaa vuosikymmenten aikana valtavasti nousseita teholukemia: 6,3-litrainen V12 tuottaa 789 hevosvoimaa, jota tuetaan 163 hevosvoimaisella sähkömoottorilla. Yhteisteho: 963 hevosvoimaa.

Eihän unelmissa tarvitse olla järkeä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ferrari

Kaikki koeajot

Uusimmat