Ajoneuvot | Uutinen | 3.4.2019

Paluu aikaistuu: Peugeot saattaa myydä autoja Yhdysvalloissa jo vuonna 2023

Peugeot aikoo myydä Yhdysvalloissa valtaosaa Euroopan mallistostaan.

Jaa artikkeli

Yhdysvaltojen automediat kohahtivat, kun ensimmäiset huhut Peugeotin paluusta Pohjois-Amerikkaan lähtivät liikkeelle. Ranskalaismerkki, takaisin Yhdysvalloissa? Voiko se olla totta?

Eurooppalaisesta näkökulmasta asia tuntuu kummalliselta, vaikka nykyisin Peugeot valmistaa jälleen varsin mainioita autoja. Mutta meille 3008:n ja 508:n kaltaiset tuotteet ovat tuttuja, ja ne kilpailevat samoista markkinoista kaltaistensa katumaasturien tai perheautojen keskellä.

Yhdysvalloissa ne ovat jotain erilaista. Ylipäänsä ranskalaismerkit puuttuvat markkinoilta – Peugeot itse poistui Yhdysvaltojen markkinoilta vuonna 1991, Renault vuonna 1987 ja Citroën jo öljykriisin myötä vuonna 1973. Ei siis ihme, jos ajatus famarikorisesta Peugeot 508:sta kuulostaa Yhdysvalloissa houkuttelevalta.

Peugeot 405 Mi16 US-versio

Peugeot myi Yhdysvalloissa muun muassa 405 Mi16 -mallia.

2026 onkin 2023

Alun perin Peugeotin oli määrä aloittaa automyynti Yhdysvalloissa vuonna 2026, mutta Motor1.comin mnukaan suunnitelmat näyttävät nopeutuneen. Nyt pääjohtaja Carlos Tavares on kuitenkin siirtänyt tavoitetta jo vuoteen 2023. Tavares on myös painottanut Peugeotin tulevan Yhdysvaltojen malliston olevan kutakuinkin sama, jota se myy nyt Euroopassa. Atlantin toiselle puolelle ei siis viedä vain tiettyjä katumaasturimalleja.

Motor1.com painottaa Peugeotin yhdeksi suummaksi haasteeksi myyntiverkoston rakentamisen ja kehittämisen. Ranskalaisyhtiö aikookin painottaa verkkomyyntiä perinteisillä koeajoilla tehostettuna. Saa nähdä, miten seikkailu etenee.

Jaa artikkeli

Keskustelu