Ajoneuvot | Esittely | Geneve 2018 | Uutinen | 9.2.2018

Pelko pois, Škoda Fabia uudistuu sangen miedosti!

Uudistuva Škoda Fabia luottaa varovaiseen viilaamiseen räväköiden remonttien sijaan.

Jaa artikkeli

Sangen tasapainoinen Škoda Fabia on saanut Geneven autonäyttelyä ajatellen uuden ilmeen, joka ei kuitenkaan pilaa jo toimivia seikkoja. Sen sijaan luvassa on hiukan enemmän, hiukan paremmin. Loistavaa!

Škoda Fabia 2018 facelift

Mitäpä olisi facelift ilman uutta keula- ja peräilmettä, eikä Fabia aio olla poikkeus joukossa. Uudet valot virkistävät kompaktin Škodan tyyliä ja tarjolla on nyt myös led-tekniikalla toteutetut ajo- ja takavalot. Tyylitietoisille tarjolla on myös aiempaa suurempi valikoima alumiinivanteita, joihin kuuluvat hatchbackiin saatavat 18-tuumaiset vanteet.

Sisällä pientä piristystä on annettu mittaristolle, kojelaudalle ja istuinverhoiluille, mutta nämä uudistukset jäävät nähtäväksi Geneveen.

Moottoripuolella tuttua ovat kolmisylinteriset 1,0-litraiset bensiinimoottorit, joista epäsuoralla polttoaineen suihkutuksella toimiva MPI-moottori on 75 hevosvoiman tehoinen. MPI-koneen 60-hevosvoimainen versio ei kuulu Suomen tuontiohjelmaan.

Tarjolla on myös suorasuihkutteinen ja ahdettu 1.0 TSI-moottori kahtena tehoversiona, 95 ja 110 hevosvoimaa, joista tehokkaamman yhteyteen saa 7-vaihteisen DSG-automaattivaihteiston. TSI-moottoreissa on vakiona bensiinimoottorin hiukkassuodatin.

Škoda Fabia 2018 facelift

Kasvopesun yhteydessä myös avustinjärjestelmät ovat päivittyneet. Nyt tarjolla on kuollutta kulmaa tarkkaileva kaistanvaihtovaroitin sekä risteävän liikenteen varoitin peruutettaessa. Uutta on myös elämää helpottava kaukovaloavustin. Samalla Swing-tietoviihdejärjestelmän näyttö on kasvanut 6,5 tuumaan ja Amundsen-navigaatiojärjestelmästä alkaen aukeavat ovet Škoda Connectin palveluihin.

Škodan tutut Simply Clever -arkiratkaisut ovat jälleen ottaneet askeleen eteenpäin. Polttoainesäiliön kannen sisäpinnalla oleva jääskraba on monille jo tuttu, mutta nyt jääraappa on varustettu renkaiden urasyvyyden mittaamiseen soveltuvalla mitalla. Tarjolle on tullut myös tavaratilan kaksipuoleinen matto, eikä unohtaa sovi Combi-farkkumallin klassikkoa, eli irroitettavaa led-taskulamppua.

Škoda Fabia 2018 facelift combi

Uudistuneen Škoda Fabian ensiesittely tapahtuu Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuun alkupuolella.

Lähde ja kuvat: Škoda

Jaa artikkeli

Keskustelu