Volkswagen Golf V Variant öljynvaihto

Ajoneuvot Uutinen 5.8.2022

Perinteikäs, yli 150 vuotta vanha brändi Valvoline on myyty

Valvoline myi öljy-yhtiön, ja jatkaa palveluliiketoimintaa Yhdysvalloissa.

Perinteikäs öljy-yhtiö, Valvoline on myyty. Saudiarabialainen Aramco-yhtiö on ilmoittanut, että se ostaa Valvolinen maailmanlaajuisen tuoteliiketoiminnan 2,65 miljardin dollarin hintaan. Valvolinen tuoteliiketoiminta pitää sisällään moottoriöljyt, vaihteistoöljyt, jäähdytysnesteet sekä muut autojen huoltotuotteet. Valvolinen öljy- ja muita tuotteita on myytävänä myös Suomessa monissa myyntipisteissä.

Kaupan myötä Valvoline erotti tuoteliiketoiminnan palveluliiketoiminnaksi ja se jää kaupan jälkeen tarjoamaan puhtaasi autoalan palveluita. Yli 150-vuotias yhtiö operoi jatkossa pelkästään 1 700 huoltopalvelukeskusta, joissa tarjotaan autoilijoille muun muassa autojen öljynvaihtoa sekä muita pikapalveluita. Myös Suomesta löytyy Valvolinen tuotemerkin alla toimivia huoltopisteitä.

Aramco laajentunut viime vuosina voimakkaasti

Valvolineltä todetaan, että kauppa auttaa sitä nopeuttamaan siirtymässä myös sähköautojen huoltoon. Tällä hetkellä se on jo nyt tärkeä akkunesteiden toimittaja sähköajoneuvojen akkujen valmistajille.

Kaupan toinen osapuoli, eli viralliselta nimeltään Saudi Arabian Oil Company eli Saudi Aramco puolestaan ilmoittaa, että kauppa sopii erinomaisesti heidän voiteluaineiden kasvustrategiaan. Aramco on Saudi-Arabian valtion omistama öljy-yhtiö ja se on viime vuosina laajentanut voimakkaasti tuotantoaan.

– Valvolinen globaali tuoteliiketoiminta sopii täydellisesti Aramcon voiteluaineiden kasvustrategiaan, koska se hyödyntää globaalia perusöljytuotantoamme”, sanoo Mohammed al-Qahtani, Aramcon johtaja.

Valvoline aikoo käyttää kaupasta syntyvät arviolta 2,25 miljardin dollarin nettotulot pääoman palauttamiseen osakkeenomistajille osakkeiden takaisinostoilla, velan vähentämiseen ja vähittäiskauppapalveluliiketoimintaansa sijoittamiseen. Sopimus edellyttää viranomaisten hyväksyntää, ja sen odotetaan valmistuvan vuoden 2022 loppuun mennessä tai viimeistään ensi vuoden alussa.

Kun sopimus on tehty, Valvoline omistaa nimibrändinsä kaikille vähittäiskaupan palveluille maailmanlaajuisesti, Kiinaa ja tiettyjä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maita lukuun ottamatta, kun taas Aramco omistaa oikeudet Valvoline-brändin kaikkiin tuotteiden käyttöön maailmanlaajuisesti. Valvoline ilmoitti hankkivansa moottoriöljyä ja siihen liittyviä tuotteita maailmanlaajuisesta tuoteliiketoiminnasta pitkäaikaisen toimitussopimuksen kautta.

Lähde: Autoblog

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat