Ajoneuvot Koeajo 4.1.2016

Koeajo: Pirteän ahdas Audi A1 Sportback

Pirteä ajettava, tyköistuva tunnelma. Hyvää: moottori, ajettavuus, sulavasti vaihtava automaatti. Huonoa: sisämelu, tavaratila, takatilat.

Ensisilmäyksellä uudistunut Audi A1 kerää kiitosta. Muoto on menevä ja parkkipaikkapalaute poikkeuksetta positiivista. Tosin lähes 38 000 euron hintaisen auton kohdalla ennakko-odotukset ovat hieman toteutunutta korkeammalla. Ilmastointi on manuaalinen, kuljettajan informaatiojärjestelmä näyttöineen vanhahtava.

Mitään oleellista ei puutu, eikä laatuvaikutelmassakaan ole moitittavaa. Tyylissä piisaa, mutta ripaus luksusta jää uupumaan.

Seitsemällä vaihteella

Ajossa auto palvelee täsmällisesti. Sähkömekaaninen ohjaus säätyy ajonopeuden mukaan. Maantienopeuksissa tarkkuus säilyy ja ahtaissa paikoissa auto on kevyt pyöriteltävä. 1,8 litran turboahdettu bensiinimoottori liikuttaa pientä autoa jouhevasti. Moottori on malliston kookkain. Perusmoottori A1-mallistossa on jatkossa kolmisylinterinen ja yksilitrainen. Manuaalivaihteita mielivälle niitä on tarjolla viisi.

Audi_A1_Sportback_2015_AH_017

Äänekäs ajossa

Matka-ajo sujuu pienestä koosta huolimatta vaivattomasti. Luvattuihin kulutuslukemiin ei sekalaisessa ajossa aivan päästä, mutta lähelle kuitenkin.

Audin alla on 17-tuumaiset renkaat. Ratkaisu on näyttävä, mutta tekee lisähallaa sisämelun suhteen. Äänet kantautuvat ohjaamoon selvästi jo kaupunkinopeuksissa. Soratien irtokivillä ja huonokuntoisen maantien urissa A1 on eläväinen ajettava.

Tiukat tilat takana

Istuimet ovat urheilullisesti tuetut ja niissä riittävät säädöt. Tilaa on edessä tarpeeksi, mutta takapenkillä tunnelma on tiivis. Tilaa on kolmelle, mutta mukavammin mennään yhtä vähemmällä. Muutama lisäsentti jalkatilaa olisi tervetullut lisäys.

Audi_A1_Sportback_2015_AH_027

Tilojen rajallisuus tulee vastaan myös takakontin puolella. Viikonloppumatkan tavarat sopivat konttiin, mutta niiden kaveriksi kylmälaukkua on turha tunkea.

Sport Comfort plus- varustetasoisen lähes 38 000 euron lisävarusteeton hinta tuo autonhankintaa pohtivan ulottuville laajan skaalan kilpailevaa valinnanvaraa. Edullisimmillaan Audi A1-version saa noin 22 000 eurolla.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat