Ajoneuvot | Uutinen | 26.6.2020

Pitkän tähtäimen liitto ei kestänyt – BMW:n ja Mercedes-Benzin yhteistyö jäihin

Saksalaisjätit BMW ja Mercedes-Benz ilmoittivat noin vuosi takaperin ryhtyneensä yhteistyöhön saattaakseen täysin autonomiset autot moottoriteille vuoteen 2024 mennessä. Nyt yhteistyö on asetettu tauolle.

Jaa artikkeli

Saksalaisten premiumvalmistajien, BMW:n ja Mercedes-Benzin, autonomisten autojen kehittämisen yhteistyö on jäädytetty toistaiseksi, uutisoi Automotive News Europe.

– Laajan tarkastelun jälkeen yritykset ovat päässeet sovinnolliseen yhteisymmärrykseen molempien keskittymisestä jatkossa omiin kehitysväyliinsä, joihin voi kuulua myös yhteistyötä uusien kumppaneiden kanssa, Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler sanoi lausunnossaan.

Valmistajat ilmoittivat vuonna 2019 ryhtyneensä yhteistyöhön itseajavien autojen kehittämiseksi. Yhteistyön tarkoituksena oli saattaa valmistajien täysin autonomiset autot moottoriteille vuoteen 2024 mennessä ja projektiin kerrottiin sidotun yhteensä yli 1 000 asiantuntijaa.

Automotive Newsin mukaan valmistajat myös kertoivat vuosi sitten yhteistyöhön ryhdytyn pitkän tähtäimen suunnitelmalla. BMW kertoi tuolloin yhteistyön olevan avoin myös muille autonvalmistajille ja teknologiakumppaneille.

Daimler on ilmoittanut ryhtyneensä autonomisen ajamisen saralla yhteistyöhön tietokonekomponenttien valmistajana tunnetun Nvidian kanssa. Yhteistyöllä tietotekniikkayrityksen kanssa on tarkoitus kilpailla muun muassa Googlen, Applen ja Teslan kanssa.

Lähde: Automotive News Europe Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu