Ajoneuvot | Uutinen | 11.11.2019

Älyä ja tilaa vesille – tätä tarjoaa Yamarin 63 DC

Venemallistoaan päivittävä valmistaja lupaa uuden Yamarin 63 DC:n tarjoavan miellyttävän ajokokemuksen ja tilaa koko perheelle.

Jaa artikkeli

Suomessa veneilykausi on jokseenkin ohi, mutta Yamarinin mallistouudistus jatkuu 63 Day Cruiserin muodossa. Uutus on kiinnostanee ainakin tulevaa veneilykautta ja venehankintaa suunnittelevia.

Viime vuonna esitellyn Yamarin 63 Bow Riderin tapaan vaikutteita on haettu malliston lippulaiva 88 Day Cruiserista muun muassa muotoilussa.

Uusi Day Cruiser jakaa 63 BR:n kanssa saman rungon ja avotilan, mutta 63 DC:ssä avotilaa täydennetään keulan kajuutalla, joka soveltuu hyvin yöpymistilaksi tai tavaroiden säilytykseen.

Älyä vesille

Vakiovarusteena uuteen Yamariniin kuuluu 10-tuumainen älynäyttö. Valmistaja kehuu Q-tietoviihdejärjestelmäänsä helppokäyttöiseksi ja selkeäksi. Tietoviihdejärjestelmällä voi käyttää muun muassa karttoja ja käyttöohjeita, myös Yamaha-perämoottorit integroituvat järjestelmään.

Valmistaja suosittelee älynäytön kaveriksi kuluttajien lataavan Yamarin App -mobiilisovelluksen joka sisältää muun muassa veneen ja moottorin käyttöohjeet, sekä automaattisen lokikirjan joka tallentaa ajoreitin, matkan pituuden, polttoaineen kulutuksen ja säätiedot.

Lisäksi sovellus näyttää veneen sijaintitiedot, akun jännitteen ja polttoaineen määrän.

Helppoa harrastamista

Avotilaa valmistaja kuvailee suureksi, selkeäpiirteiseksi ja helppokulkuiseksi, joka on suunniteltu vesillä viihtymistä ja oleskelua silmällä pitäen. Apukuljettajan istuimen selkänojan saa eteen kääntämällä osaksi avotilan istuinryhmää ja kuljettajan istuimen takana olevan klaffipenkin avulla avotilaan saadaan istuinryhmä jopa kuudelle henkilölle.

Kuljettajan istuimesta säätöjä löytyy monipuolisesti, joilla yhdessä jämäkän jalkatuen kanssa kerrotaan jokaisen kuljettajan löytävän itselleen parhaimman mahdollisen ajoasennon. Modernit pulpetit ja hyvä istuinergonomia puolestaan tuovat mukavuutta myös matkustajille. Lisävarusteena 63 DC:seen saa muun muassa jääkaapin apukuljettajan penkin alle.

Keulakajuutassa on yöpymistilaa kahdelle aikuiselle. Keskirapuissa oleva kajuutan erottava liukuovi liukuu apukuljettajan pulpetin alle. Kajuutan lattia on selvästi avotilan lattiaa alempana, joka tekee kulkemisesta helppoa ja kajuutan istumakorkeudesta hyvän.

Takaistuimen takaa löytyy suuri, kaksiosainen uimataso. Valmistaja kertoo tason olevan turvallinen liikkua ja sen toimivan kokonsa puolesta vaikka vesiurheiluharrastuksissa, vesihiihtokaari löytyy lisävarustelistalta.

Yamarin 63 DC:stä löytyy hydrauliohjaus, jota valmistaja kehuu tarkaksi. 150-hevosvoimaisella Yamaha-perämoottorilla nopeuden kerrotaan nousevan parhaillaan 43 solmuun.

Lähde ja kuva: Yamarin

Jaa artikkeli

Keskustelu