Ajoneuvot | Uutinen | 20.10.2016

Seat Leoniin uusia kujeita ja tuimempi ilme

Seat Leon pesee kasvonsa osana merkin mallistomylläkkää. Määrätietoisempi ilme tuo mukanaan myös uusia moottorivaihtoehtoja.

Jaa artikkeli

Seatin tuotevalikoiman mylläys sen kuin jatkuu. Upouuden Atecan jälkeen vuorossa on kolmannen sukupolven Leonin facelift. Ulkoisen tyylipäivityksen lisäksi Leon saa valikoimaansa uusimmat turvateknologiat ja kaksi uutta moottorivaihtoehtoa.

Seat Leon facelift

Muotoilupäällikkö Alejandro Mesonero Romanosin mukaan faceliftissä on ”muutettu kaikki juuri minkään muuttumatta”. Seatin mukaan Leonin tuttua ja suosittua luonnetta onkin lähinnä terävöitetty keulan ja perän itsevarmemmilla linjoilla, joskin vaakasuuntaisia leikkauksia on häivytetty. Eheämmän ulkonäön lisäksi tarkoituksena on ollut leventää auton olemusta visuaalisesti. Keulan kromimaskia on levennetty peräti 40 millimetriä samasta syystä. Ulkonäön merkittävä osa ovat myös valot. Seatin mukaan Leonin uudet valot ovat ”massiivisesti paremmat”, viitaten uudelleen suunniteltuihin etu- ja takavaloihin. Niiden lisäksi LED-tekniikka on tuotu myös vilkkuihin ja sumuvaloihin.

Seat Leon facelift

Turvateknisesti Leon ottaa oppia crossover Atecasta. Liikenneruuhka-avustin, kaista-avustin ja tutkaohjattu vakionopeudensäädin tekevät ajamisesta helpompaa vaikeissa ruuhkatilanteissa aina 60 km/h:n nopeuteen saakka. Aktiivinen vakionopeudensäädin sisältää myös jalankulkijoiden tunnistustoiminnon, joten Leon yrittää parhaansa mukaan välttää törmäämistä jarruttamalla tarpeen vaatiessa. Arkipäiväisempää apua tarjoavat pysäköintiavustimet, liikennemerkkien tunnistus sekä kaukovaloavustin.

Seat Leon facelift

Myös Seat Leonin viihde- ja navigaatiojärjestelmät on päivitetty faceliftin yhteydessä. Keskikonsolista löytyy nyt langattoman lataamisen mahdollistava lokero kännykälle ja Seat Full Link tukee Apple CarPlaytä, Android Autoa ja MirrorLinkiä. Valinnaisen viihdejärjestelmän näytön koko on samalla kasvanut 8,0 tuumaan.

Seat Leon facelift

Uutena varustetasona tuttujen Referencen, Stylen ja FR:n yläpuolelle sijoittuu Xcellence (kuvassa). Varustetason myötä sisusta saa paremman verhoilun ja parempien listojen lisäksi muun muassa monivärisen valaistuspaketin, teräksisen kynnyslistan ja avaimettoman käynnistyksen. Ulkokuori taasen koristuu lukuisin kromiyksityiskohdin. Hinnoittelun suhteen Xcellence tulee olemaan tasoissa FR-varustetason kanssa, sillä tarkoitus on tarjota ylellisempi vaihtoehto FR:n urheilulliselle tyylille. Myöhemmin saapuu tuttu viides varustetaso, himoittu Cupra.

Seat Leon facelift

Voimalinjaosastolla uutta on 1,6-litraisen TDI-dieselin päivittyminen 115-hevosvoimaiseksi sekä Leon ST:n ostajia helpottava yhdistelmä: 2,0-litraisen, 150-hevosvoimaisen TDI-moottorin yhteydessä ei tarvitse enää valita nelivedon ja DSG-vaihteiston välillä, sillä molemmat saa nyt samaan pakettiin. Bensiinimoottoreissa uutena tuttavuutena saapuu 1,0-litrainen kolmisylinterinen TSI, joka vauhdittaa Leonia 115 hevosvoiman avulla. Lehdistötiedotteen rivien välistä luettuna Seat karsii samalla nykyisen 1,2-litraisen TSI:n 86-hevosvoimaisen version.

Seat Leon facelift

Leonin uudistuminen on Seatin mallistouudistuksen toinen vaihe. Lähikuukausina luvassa ovat täysin uusi Ibiza ja Atecaa pienempi crossover Arona. Autokauppojen hyllyiltä uudistunutta Leonia voi etsiä alkuvuodesta 2017.

Seat Leon facelift

Lähde ja kuvat: Seat

Jaa artikkeli

Keskustelu