Mini John Cooper Works Countryman

Ajoneuvot Uutinen 18.4.2017

Suurin ja tehokkain Mini – John Cooper Works kohtaa Countrymanin

Mini Countryman John Cooper Works oli vain ajan kysymys, mutta nyt se on täällä: suurin ja tehokkain Mini tähän mennessä.

Toisen sukupolven Mini Countryman on herättänyt jo ihastusta ja vihastusta suurimpana Mininä kautta aikojen. Nyt seikkailullisen tyylicrossoverin saa myös tehokkaana John Cooper Works -versiona, joten luvassa on amerikkalaistyylisesti se suurin ja tehokkain Mini.

Mini John Cooper Works Countryman

Mini John Cooper Works Countrymanissä on vakiona merkin All4-neliveto. Muista JCW-malleista tutusta 2,0-litraisesta moottorista saadaan menohaluja parhaimmillaan 231 hevosvoimaa (+13 hv edeltäjään verrattuna), joten trendikumpparit kiihtyvät 0–100 km/h 6,5 sekunnissa. Valmistajan mukaan kyseessä on tehokkain Miniin istutettu moottori.

Eroa tavallisempaan Cooper S All4 -versioon kertyy noin 0,7–0,8 sekuntia. JCW Countrymanin huippunopeus on näppärät 234 km/h. Moottorin huippuvääntö on 350 Nm, joka on käytettävissä kierrosalueella 1 450 – 4 500 r/min. Vaihteistona on joko 6-pykäläinen manuaali tai 8-vaihteinen automaatti.

Tuttuun tapaan muutokset eivät rajoitu vain konetehoon, sillä Countrymanin jousitus on vaihdettu sporttisempaan versioon, samalla kun tehokkaammista jarruista vastaa Brembo. 18-tuumaiset John Cooper Works -vanteet kruunaavat kokonaisuuden. Keulailmettä ja korin muotoja lisäksi viilattu aerodynaamisuuden ja paremman jäähdytyksen nimissä.

Mini John Cooper Works Countryman

Suorituskyvyn myötä tarvitaan myös sivuttaistukea, joten John Cooper Works on muovannut myös Countrymanin istuimet uuteen uskoon. Varustelun suhteen malliversio ei petä, sillä monet mukavuusvarusteet ovat varustetasossa vakiona. Pikantteina yksityiskohtina mukana ovat kadonneita tavaroita paikantava Mini Find Mate ja maastoajoaikaa laskeva Mini Country Timer. Sporttitunnelmaa varten myös John Cooper Worksin äänimaailma on suunniteltu uudelleen moottorin ja sporttiputkiston muodossa.

Maastosportissa on tuttuun tyyliin tilat viidelle ja 450–1 390 litraa tavaratilaa, joten Mini Countryman soveltuu edelleen hyvin arjen tarpeisiin. Valmistajan mukaan auto on samalla hilpeä ajettava kaduilta radoille ja pitkille matkoille. Alustavat kulutuslukemat automallille ovat 7,4 litraa per 100 km (6,9 l/100km automaattina) ja 169 g/km (158 g/km automaattina).

Mini John Cooper Works Countryman

Shanghain kansainvälisessä autonäyttelyssä esiteltävä Mini John Cooper Works Countryman saapuu Eurooppaan kevään edetessä.

Lähde ja kuvat: Mini

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mini

Kaikki koeajot

Uusimmat