Ajoneuvot Uutinen 16.4.2015

Takaisin MM-sarjaan

Škoda palaa muutaman vuoden tauon jälkeen MM-sarjaan, WRC2-luokkaan käskijänään Esapekka Lappi.

Škoda omaa pitkät moottoriurheiluperinteet. Edellisen sukupolven Fabiaan perustunut nelivetoinen S2000-malli saavutti lukuisien kansallisten mestaruuksien ohella kansainvälisiä voittoja.

Juho Hänninen juhli SWRC-luokan MM-kultaa 2011 ja saavutti EM-kultaa vuotta myöhemmin. Esapekka Lappi voitti Fabialla EM-tittelin viime vuonna.

Nyt merkki palaa muutaman vuoden tauon jälkeen MM-sarjaan, WRC2-luokkaan käskijänään Esapekka Lappi.

– Halusimme jatkaa moottoriurheilussa. S2000-mallin menestyksen jälkeen selvää, että valmistamme auton, jolla voidaan jatkossakin menestyä. Olemme tässä hankkeessa erittäin tosissamme, R5-projektin vetäjä Frank Welsch

Tehoa 275 hevosvoimaa

Kolmannen sukupolven Fabiaan perustuva ralliauto on nyt varustettu 1,6-litraisella turbomoottorilla. Tehoa luvataan 205 kW (275 hv) ja vääntöä 420 newtonmetriä.

Huipputeho on sama kuin vapaasti hengittävässä edeltäjässä, mutta vääntöä on turboahtimen ansiosta lähes 170 newtonmetriä enemmän.

– On tämä aivan erilainen auto ajaa kuin edeltäjä. Vaihteita on kuuden sijaan nyt viisi, mutta vaihtamisen tarvekin on pienentynyt. Moottori on erittäin herkkä, Esapekka Lappi vertaa.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat