Ajoneuvot Käytetyt autot Uutinen 21.3.2023

Tietyistä käytetyistä autoista on nyt jopa pula – nämä merkit ja -mallit pitävät edelleen pintansa

Käytetyissä autoissa tietyt merkit ja mallit ovat välillä niin kysyttyjä, että niistä on joskus jopa pulaa.

Vuosittain lähes 10 000 käytettyä autoa myyvä autokauppa, J. Rinta-Jouppi kertoo, että tietyistä käytetyistä autoista saattaa olla jopa pula tänäkin vuonna. Tietyt mallit ja merkit pitävät käytettyjen autojen kaupassa pintansa – ja autoliike saattaa niitä sisäänostaessan maksaa niistä jopa normaalia korkeamman hinnan korkean kysynnän ja rajallisen saatavuuden vuoksi.

– Autoliikkeissä tarve autoille vaihtelee sitä mukaan, mitä niitä myydään ja kysytään. Isona ketjuna näemme, mitkä ajoneuvot ovat haluttuja ja miten eri automallien kysyntä vaihtelee pitkin kautta. Kun tuote on asianmukaisessa kunnossa ja automalli on haluttu, niin autoliikkeeltä voi saada autosta jopa yksityistä ostajaa paremman ostotarjouksen, joka voi yllättää positiivisesti, ketjun myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni sanoo.

J. Rinta-Jouppi listasi automallit, joissa kysyntä on hyvää tällä hetkellä. Henkilöautoista kiinnostavimmat automallit ovat Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Toyota Corolla, Toyota Yaris, Ford Focus, Mercedes-Benz C-sarja, Škoda Octavia sekä Nissan Qashqai.

Pakettiautojen puolella nyt menevät kuin kuumille kiville Volkswagen Transporter, Ford Transit ja Mercedes-Benz Vito.

J. Rinta-Jouppi myy pääasiassa vuoden 2010 jälkeen käyttöönotettuna autoja, jonkun verran myös sitä iäkäämpiä autoja, jos niiden mittarilukema on alhainen. Sisään liikkeeseen ostettavien autojen hinta vaihtelee muutamasta tuhannesta eurosta yli sataan tuhanteen euroon. J. Rinta-Joupin mukaan kysyntä tällä hetkellä kohdistuu vahvasti edullisemman hintaluokan autoihin.

Lähde J. Rinta-Jouppi

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat