Ajoneuvot Uutinen 8.9.2015

Top Gear -juontajan Ferrari huutokaupassa – hinta-arvio noin 10 000 euroa

Bonhamsin huutokauppakamari myy syyskuussa Ferrari-harvinaisuuden, jonka hinta-arvio ei päätä huimaa. Punainen kaunokainen asettaa suurimman haasteen kuljettajan mitoille.

Ferrarin omistajaksi mielivän kananttaa olla tarkkana ensi viikonloppuna. 12. syyskuuta Englannin Goodwoodissa järjestettävässä huutokaupassa myyntiin tulee tulipunainen kaunokainen, joka tottelee mallimerkintää Ferrari 275P. Eikä kyseessä ei ole ihan mikä tahansa urheiluauto.

Bonhamsin huutokauppakamarin mukaan Goodwood Revival meeting -tapahtuman yhteydessä järjestettävään huutokauppaan on saatu mukaan Top Gear-ohjelmaa juontavan Chris Evansin autoiluaiheisen kokoelman helmiä. Yksi niistä on Ferrari 275P, lasten mitoille sovitettu, ajettava kilpa-auto, joka on noin puolikkaan tavallisen Ferrarin kokoinen menopeli.

Bensiinimoottorilla varustettu, putkirunkoinen lasten kilpuri on erikoinen tapaus myös siksi, että sillä on mahdollista osallistua lapsille suunnattuun ”Little Big Mans” –rata-ajotapahtumaan legendaarisella Le Mansin 24 tunnin ajoista tunnetulla radalla.

Auton lasikuitukorin uumenissa vauhdista vastaa Peugeotin 49 cm² kaksitahtimoottori vuodelta 1964. Takavetoisen auton ohjastamiseen ei kummoisia kikkoja vaadita, sillä kuskin käytössä on vain kaasu- ja jarrupolkimet sekä ratti.

Tuotto hyvään tarkoitukseen

Kaikkiaan huutokauppaan on saatu kahdeksan pienikokoista kilpa-autoa. Joukossa on myös Bimbo V12 Racer ja Maserati-polkuauto. Kaikki lasten mitoilla ja autohulluna tunnetun Chris Evansin kokoelmasta.

Poikkeuksellisesti kohteille ei ole asetettu pohjahintaa, mutta muun muassa Ferrari 275P:n arvioidaan huutokauppakamarin mukaan tekevän kauppansa 6 000–8 000 punnalla.

Kauppasumma menee tapaan hyvää tarkoitukseen, sillä Evansin esineistöstä kertyvä tuotto luovutetaan BBC:n hädänalaisten lasten hyväksi järjestämään Children in Need -keräykseen.

Bonhamsin huutokauppa järjestetään Goodwoodin klassikko-tapahtuman yhteydessä 12.9.2015.

 

Lähde ja kuva: Bonhams

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat