Ajoneuvot Uutinen 15.7.2014

Toyotan lähitulevaisuus on polttomoottoreissa ja vedyssä

Toyota lopettaa sähköautojen valmistuksen. Yhtiö ei näe nykyisissä akkuteknologioissa tarpeeksi potentiaalia.

Hybridipioneeri Toyota on ilmoittanut lopettavansa sähköautojen valmistuksen toistaiseksi. Japanilaisen autojätin mallistossa ilmoitus tarkoittaa vain kahden automallin loppua. Sähköautojen sijaan Toyota panostaa polttomoottoriensa uudistamiseen ja vetyautoihin.

Toyotan tuotekehitysjohtaja Mitsuhisa Katon mukaan sähköautojen ongelmana on riittämätön akkuteknologian taso. Kato kritisoi ajomatkan lyhyyttä ja latausajan pituutta. Hän kommentoi akkujen nykytilaa suorasanaisesti: ”tällä hetkellä akkuteknologiaan tarvittaisiin Nobel-palkinnon arvoinen edistysaskel”.

Toyotan kaksi tuotannosta poistuvaa sähköautoa ovat eQ-pikkuauto sekä Teslan kanssa kehitetty RAV4 EV. Kumpaakaan mallia ei tuoda Eurooppaan. Toyota ilmoittaa kuitenkin jatkavansa sähköautojen tuotekehitystä.

Sähköautoilun sijaan Toyota uskoo yhä perinteiseen polttomoottoriin, joita myös yhtiön hyvin menestyneet hybridimallit hyödyntävät. Moottori- ja vaihteistokehityksen johtaja Koei Saga kommentoi Toyotan tähtäävän uusilla moottoreillaan kolmenkymmenen prosentin polttoainesäästöihin ja moottorien avainkomponenttien kustannusten puolittumiseen.

Toyotan mukaan laskeneet peruskustannukset mahdollistavat turboahtimien ja muiden kalliiden komponenttien paremman hyödyntämisen.

Polttomoottorikehityksen lisäksi Toyota pyrkii saamaan polttokennoauton myyntiin ensi vuoden kuluessa.

Lähde: Automotive News

 

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat